Home Lifestyle Er komt een nieuwe editie van Woodstock (en deze artiesten zullen er...

Er komt een nieuwe editie van Woodstock (en deze artiesten zullen er optreden!)

En dat 50 jaar na de eerste editie!

© woodstock

Woodstock wordt 50 jaar en de wereld zal het geweten hebben. Het waarschijnlijk bekendste festival ter wereld gaat vijf decennia na haar eerste editie opnieuw door. En met een line-up om U tegen te zeggen, vol populaire hedendaagse namen en originele Woodstock-gezichten.

In augustus 1969 ging het ‘peace & music‘-festival voor het eerst door. De organisatoren van het driedaagse festival voorspelden zo’n 200.000 bezoekers, maar het bezoekersaantal liep uiteindelijk op tot zo’n 400.000. Ondanks het grote bezoekersaantal en de vele drank en drugs mondde het hippiefestival uit tot een van de grootste en meest vredevolle festivals ooit.

50 jaar na datum

Nu, 50 jaar later, zal in het festival opnieuw plaatsvinden. Tijdens het weekend van 16 tot en met 18 augustus, op dezelfde data als de eerste editie, kunnen festivalgangers terecht in Watkins Glen in de Amerikaanse staat New York. Waar de eerste editie focuste op vrede, liefde en muziek, ligt het doel van deze editie bij het aankaarten van hedendaagse problemen. Daarom wordt de opbrengst van het festival ook verdeeld onder negen verschillende goede doelen: van jeugd tot dieren en anti-wapen organisaties.

Een indrukwekkende line-up

De line-up van het festival is er eentje om U tegen te zeggen. Drie dagen lang kunnen bezoekers genieten van heel wat grote hedendaagse namen. Zo betreden op de eerste dag niemand minder dan The Killers, Miley Cyrus en Nathaniel Rateliff And The Night Sweats het Woodstock-podium. De tweede en derde dag zijn tot de nok gevuld met kleppers van formaat: Greta Van Fleet, Chance The Rapper, The Black Keys, Portugal. The Man, Imagine Dragons, Halsey, Jay-Z en Janelle Monáe.

Maar ook heel wat originele Woordstock-artiesten zullen tijdens het festivalweekend het Woodstock-podium opnieuw betreden. Zo spotten we Santana, John Fogerty of Creedence Clearwater Revival, John Sebastian, David Crosby, Melanie, Country Joe McDonald en Canned Heat op de affiche.

View this post on Instagram

It's time #Woodstock50☮️♥️🎵

A post shared by Woodstock (@woodstock) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.