Home Lifestyle Hotspots 7 leuke eet- en shopadresjes die afgelopen maand de deuren openden

7 leuke eet- en shopadresjes die afgelopen maand de deuren openden

New kids in town!

Nieuwe adresjes februari
© Frank / Le Conteur

De hippe adresjes schieten in België als paddenstoelen uit de grond. Van een boeken- slash wijnbar tot een Indisch restaurant: dit zijn de leukste eet- en shopadresjes die afgelopen maand de deuren openden.

Le Conteur, Brussel

Onlangs geopend in hartje Brussel: Le Conteur (Kiekenmarkt 32). Het restaurant van broers Roi en Ronni neemt je mee op reis naar het Midden-Oosten aan de hand van recepten die van generatie op generatie doorgegeven werden, maar dan met een eigen originele twist. Het draait hier vooral om sharing dishes als mini pitabroodjes of vispastillas waarvan je de bereiding live kan volgen in de open keuken. En terwijl je wacht, bestel je gewoon nog een lekkere cocktail met Oosterse twist. Cheers!

Luddites, Antwerpen

In Antwerpen kan je sinds enkele dagen naar Luddites (Hopland 34) waar wijnbar en boekenwinkel hand in hand gaan. Een stukje hemel, als je ‘t ons vraagt. Koop je een boek ter plaatse? Dan krijg je je eerste wijntje aan halve prijs. Wij maken alvast wat plaats vrij in ons boekenrek!

Frau, Lochristi

Wie op zoek is naar een leuk cadeautje of een speciale outfit, vindt ongetwijfeld zijn gading bij conceptstore Frau (Dorp-West 114, Lochristi), net buiten het stadscentrum van Gent. Eigenares Sarah Gosse brengt in haar nieuwe store een eigenzinnige selectie mode en interieur samen, met zowel bekende ontwerpers als atypische merken die je nergens anders vindt.

Foto: Thibault De Schepper

Florida Food Bar, Leuven

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Als je in Leuven bent, loont het de moeite om een stop te houden bij Florida Food Bar (Vaartkom 43). Ze serveren er (veredelde) huisgemaakte pitta’s bereid op een houtskooloven, overheerlijke cocktails en verbluffende (sharing) side dishes. Zowel voor ontbijt, lunch als diner ben je hier aan het juiste adres, maar hun finger food serveren ze all day long.

Frank, Brussel

Nog nieuw in Brussel: Frank (Prinsenstraat 14), waar ze ‘damn good specialty coffee‘ serveren en zoveel mogelijk local, organic en seizoensgebonden gerechten bereiden. Hun yoghurt, pesto en cheesecake wordt zo bijvoorbeeld from scratch helemaal zelf gemaakt. Eigenaars Mathias en Marianne woonden trouwens een jaartje in Australië dus het is niet heel raar dat hun ontbijt misschien wat Australian inspired aanvoelt 😉

Mission Massala, Gent

Spice up your life! Want na Antwerpen opende Mission Masala (Sint-Jacobs 19) eind februari ook een restaurant in Gent. Waan je in de straten van India terwijl je van hun heerlijke gerechten proeft. Denk daarbij aan klassiekers als tandoori chicken, samosa’s, kikkererwtencurry en panaar bijvoorbeeld. Uiteraard worden de schotels vergezeld door een stukje huisgemaakte Indische roti brood en een verfrissende cocktail, Indisch biertje of mango-lassi.

The Bank, Elsene

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De hipste wijk van Brussel moet ongetwijfeld Elsene zijn. De wijk vlakbij het Flageyplein telt al een heleboel leuke adresjes en mag daar sinds kort ook The Bank (Baljuwstraat 29) aan toevoegen. Het voormalige bankgebouw aan Baljuw werd omgetoverd tot hip eet- en drinkadresje waar je zowel voor ontbijt, lunch en diner terechtkan als voor cocktails onder de begeleiding van een flinke streep livemuziek. De ideale vrijdagavond, als je ‘t ons vraagt. Extra leuk: het interieur van de voormalig bank werd grotendeels behouden en de kluisjes die nog tegen de muur hangen, zorgen voor een unieke setting.

Lees ook: