Home Lifestyle Food MUST FOLLOW: Mieke Slegers: ‘Ik wil graag nog workshops aanbieden en een...

MUST FOLLOW: Mieke Slegers: ‘Ik wil graag nog workshops aanbieden en een webshop starten. Mijn grootste droom? Een bakboek uitbrengen!’

'Toen ik mijn ouders op 21-jarige leeftijd vertelde dat ik wou stoppen met studeren om vervolgens mijn eigen zaak te starten, moesten ze toch even slikken.'

Mieke Slegers
© Thomas Legrève voor Flair

Tijdens haar studie ergotherapie werd het Mieke Slegers (23) al snel duidelijk dat ze liever met haar handen werkte. Een opleiding brood en banket en een smeekbede bij haar ouders later startte de Limburgse op 22-jarige leeftijd zomaar eventjes haar eigen zaak. Van een position switch gesproken!

Volg Mieke als

  • … je verlekkerd bent op al wat zoet is, zoals macarons, naked cakes, donuts en cupcakes.
  • … je binnenkort jarig bent/een kindje verwacht/je jawoord geeft en een originele taart wil om dat te vieren.
  • … je een jonge, beginnende ondernemer wil steunen in haar passie voor bakken.

De online stijl van Mieke

  • Mieke fotografeert nooit met een smartphone, maar zweert bij haar systeemcamera, de X-A3 van Fujifilm.
  • Ze maakte haar eigen presets met het computerprogramma Lightroom waarmee ze haar beelden bewerkt.
  • Mieke deelt zo’n vijf keer per week een foto en vermeldt steeds de hashtags #miekebakt, #madewithlove, #foodblogger, #foodphotography en #cakedesign.

Liever bakken dan studeren

‘Studeren is nooit m’n ding geweest, ik werk liever met m’n handen. Toch schreef ik me na het middelbaar in voor een opleiding tot leerkracht. Kort erna maakte ik de switch naar ergotherapie, maar ook die studie bleek m’n ding niet. Dus ging ik op zoek naar iets wat me wél lag. Dat bleek bakken te zijn. Mijn lief en ik vertoefden tot enkele jaren geleden meerdere dagen per week in de fitness. Op zondag mochten we zondigen en aten we alles wat we lekker vonden. Voor mij waren dat muffins, cupcakes, koekjes, donuts, you name it. Zo ontdekte ik mijn liefde voor bakken.

View this post on Instagram

2018 🌟 – Het jaar waarin ik mezelf meer dan ooit heb leren kennen – Het jaar waarin ik besefte dat ik mezelf versteld moet laten staan en mezelf leuk moet vinden in plaats van anderen – Het jaar waarin de belangrijkste relaties met de mensen rondom mij gegroeid zijn – Het jaar waarin ik heel wat heb bereikt met wat ik het liefste doe – Het jaar waarin ik besefte ( en echt besefte ) hoe goed het leven is – Het jaar waarin ik besefte dat ik nog veel moet leren – En nu het moment dat ik besef dat het bovenstaande alles is wat ik in 2019 wil verder zetten. Dank jullie wel om bij te dragen aan een geweldig 2018, en dank jullie wel dat mijn gebak vaak mocht bijdragen aan jullie mooiste momenten van 2018. “ whatever happened over this past year. Be thankful for where it brought you. Where you are is where you’re meant to be”. Geniet van jullie oudjaar, en ik zie jullie graag terug in 2019. #zocliché 💛 #miekebakt #madewithlove #newyear #newyearseve #raspberry #prosecco #cake #foodblogger #foodphotography

A post shared by 🎂🧁👩🏼‍🍳🌸🌻 (@mieke.bakt) on

‘Mama, papa, ik moet iets vertellen…’

‘Het heeft even geduurd voor ik m’n ouders durfde op te biechten dat ik wilde stoppen met studeren. Ik wist dat ik met een plan moest afkomen zodat ze me zouden steunen in mijn beslissing. Toen ik hen vertelde dat ik een opleiding brood en banket wilde volgen bij Syntra om vervolgens mijn eigen zaak te starten, moesten ze even slikken. Ik denk dat mijn vastberadenheid hen heeft weten te overtuigen. Ze wisten dat het mij menens was. Sinds maart vorig jaar ben ik officieel zelfstandige.’

Alle tijd van de wereld

‘Tijdens de opleiding brood en banket leerde ik vooral de klassieke dingen maken zoals koffiekoeken, pistolets en meringue. Vandaag bak ik vooral naked cakes, donuts en cupcakes met technieken die ik mezelf aanleerde met behulp van tutorials op YouTube. Hoewel de meeste klanten mij vinden via Instagram, lanceerde ik onlangs toch een website. Binnenkort wil ik graag workshops aanbieden en een webshop starten. Mijn grootste droom? Een bakboek uitbrengen. Dat is het voordeel van op zo’n jonge leeftijd een zaak te starten: ik heb nog alle tijd om m’n dromen te verwezenlijken (lacht).’

Mieke volgt

  • @taartenvanjansen: ‘De Nederlandse Lisa bakt net als ik taarten, maar dan volledig veganistisch. Een groot voorbeeld!’ Fotocredit: @ilkavanwierenphotography
  • @wildflowers_and_wodka: ‘Loes maakt de mooiste creaties met bloemen. Ze is een ondernemende vrouw naar wie ik erg opkijk.’
  • @magnoliakitchen: ‘Bernadette uit Nieuw-Zeeland is de eerste persoon die ik ooit op Instagram volgde. Haar taarten zijn ware kunstwerken.’

Nog meer Instagrammers om te volgen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.