Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thomas Legrève voor Flair

'Tijdens mijn reizen verbleef ik bij gastgezinnen, waar ik vaak hielp in de keuken. Die vergaarde kennis over kruiden en smaken komt nu goed van pas.'

MUST FOLLOW: Lily Joan Roberts: ‘Ik bood me vrijwillig aan bij Ottolenghi, en hij zei dat hij wel wat extra hulp kon gebruiken’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Ze studeerde communicatiemanagement, maar Lily Joan Roberts (27) besefte al snel dat ze liever met voeding communiceert dan met woorden. Dat doet de Antwerpse met Britse roots niet alleen als chef van Bar d’Henri, maar ook als het brein achter cateringzaak Relish.

Volg Lily als...

  • … je altijd dacht dat de termen ‘plantaardig’ en ‘bourgondisch’ niet verenigbaar zijn (dat zijn ze wel!).
  • … je graag meer te weten wil komen over herborisme, holisme en mindfulness.
  • … je achter de schermen wil piepen van Lily’s projecten voor Relish en Bar d’Henri.

De online stijl van Lily

  • Lily fotografeert met haar iPhone 6S en bewerkt de beelden met de app Snapseed. Aan filters doet ze niet.
  • Vanwege haar Britse roots kan Lily zich naar eigen zeggen beter uitdrukken in het Engels. Daarom schrijft ze haar bijschriften zelden in het Nederlands.
  • Lily deelt gemiddeld vier keer per week een foto. Haar meest gebruikte hashtags zijn #sustainablecooking, #plantbased en #happiness.

Koken met Ottolenghi


‘Het veganisme is momenteel een heuse hype, maar ik begon me jaren geleden al te verdiepen in plantaardig koken. Als tiener besloot ik tijdens een zomer bij mijn grootouders in Zuid-Frankrijk elk recept te maken uit Yotam Ottolenghi’s eerste kookboek, dat toen pas uit was. Daarbij gebruikte ik alleen groenten, fruit en kruiden uit de tuin en van lokale marktjes. Niet veel later heb ik zelfs enkele weken samen met hem in de keuken mogen staan van zijn restaurant in Londen. Ik bood me vrijwillig aan en hij zei dat hij wel wat extra hulp kon gebruiken (lacht). Dankzij hem leerde ik met kruiden werken en weet ik nu dat plantaardige gerechten méér kunnen zijn dan een bord wortels met hummus.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Zoektocht naar gezondheid en geluk


‘Tijdens mijn puberteit at ik nog weleens vlees, vis en zuivel. Maar daar ben ik volledig mee gestopt toen ik als student een tijdje in Parijs verbleef voor modellenwerk, en de croissants met kaas me zuur begonnen op te breken (lacht). Ondanks talloze onderzoeken werd er nooit een allergie voor gluten of lactose bij me vastgesteld. Ik had echter geen zin om mijn leven lang met maagpijn te kampen, dus sloeg ik aan het experimenteren en werd ik mijn eigen proefkonijn. In plaats van voeding te zien als een obstakel of iets wat me pijn bezorgt, wilde ik het hele verhaal net positief bekijken. Uiteindelijk werd het niet alleen een zoektocht naar gezondheid, maar ook naar geluk.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Balance is key


‘Buiten mijn diploma herborisme, dat ik vorig jaar in avondschool behaalde, volgde ik geen enkele culinaire opleiding. Tijdens mijn reizen naar Costa Rica, Ecuador, China en India verbleef ik bij gastgezinnen, waar ik vaak hielp in de keuken. Die vergaarde kennis over kruiden en smaken komt nu goed van pas in Bar d’Henri, de jazz- en foodbar die ik in juni vorig jaar met mijn lief opende in Antwerpen, en bij de workshops en cateringopdrachten die ik verzorg met mijn eigen zaak Relish. Hoe ik dat allemaal combineer? Door dagelijks te sporten en mediteren. Balance is key.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bar d’Henri, Montignystraat 21 (Antwerpen), Facebook.com/bardhenri

Lily volgt

  • richienorton_: ‘De Britse Richie is een ex-rugbyspeler die de geneugten van yoga en mindfulness heeft ontdekt. Zijn content is allesbehalve zweverig of gemaakt.’
  • @themadfeed: ‘MAD is een non-profitorganisatie opgericht door de Deense chef René Redzepi, die ijvert voor een duurzame verandering in de culinaire industrie.’
  • @coldatnight: ‘Dit profiel behoort toe aan familievrienden die Fforest Farm runnen in Wales, een prachtige plek waar je kan overnachten, wildplukken, workshops volgen en zelfs trouwen.’


Nog meer Instagrammers om te volgen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '