Home Lifestyle MUST FOLLOW: Helen Verhelst: ‘Een foodie? Ik? Ik kluts gewoon wat ingrediënten...

MUST FOLLOW: Helen Verhelst: ‘Een foodie? Ik? Ik kluts gewoon wat ingrediënten samen en hoop dat het resultaat lekker is.’

'Als ik met mijn account mensen duidelijk kan maken dat het wel degelijk mogelijk is om snel iets lekkers én gezond in elkaar te flansen, ben ik al meer dan tevreden.'

Toen Helen Verhelst (22) op kot ging, besefte ze al snel dat elke dag fastfood eten geen optie was. Dus besloot ze te experimenteren met gezonde en lekkere gerechten die in een handomdraai op tafel staan. Vandaag heeft ze meer dan vijfduizend volgers en droomt ze van een boek.

Volg Helen als

• … je inspiratie zoekt voor lekkere recepten die ook nog eens gezond én snel klaar te maken zijn…
• … maar je jezelf evengoed soms een guilty pleasure gunt in de vorm van wafels, koekjes of pannenkoeken.
• … je houdt van kleurrijke foto’s die niet te clean en gepolijst zijn.

De online stijl van Helen

• Helen wil dat haar feed er fris en luchtig uitziet, maar minimalisme is niet aan haar besteed. Ze houdt van kleur en leven in haar foto’s.
• Alle foto’s in Helens feed zijn gemaakt met haar iPhone. Ze fotografeert alleen bij daglicht en bewerkt de beelden vervolgens met de app VSCO. Haar favoriete filters zijn Analog 6 en Hypebeast 1.
• Bij elke foto plaatst Helen een handvol hashtags. Ook tagt ze andere Instagramaccounts die populair zijn bij foodies zoals @buzzfeedfood en @foodvsco.

Zondag = kookdag

‘Thuis ben ik de enige die zo met eten bezig is. Ik eet gewoon supergraag! Al leerde ik mezelf pas koken toen ik op kot ging. In het begin dronk ik ’s ochtends een koffie onderweg naar de les en ook ’s avonds koos ik voor een snelle hap. Fastfood is echter niet alleen makkelijk en snel, het is ook duur en ongezond. Ik moest en zou een manier vinden om gezond én lekker te eten zonder er te veel tijd in te steken. Dus begon ik te experimenteren in de keuken. Smoothiebowls, ontbijtwafels, salades, you name it. Nog steeds hou ik mijn zondagen vrij om te koken, het ene recept na het andere. Heerlijk vind ik dat.’

Helen, de foodie?

‘Pas toen ik foto’s van mijn gerechten op Instagram begon te delen, besefte ik dat koken echt wel mijn ding is. Mensen begonnen me te complimenteren en naar mijn recepten te vragen. Maar ik doe ook maar wat (lacht)! Inspiratie haal ik van Buzzfeed, Instagram en mijn favoriete tv-programma aller tijden: ‘Master Chef’. Mijn vrienden noemen me ‘de foodie’, maar zo zie ik mezelf helemaal niet. Ik kluts gewoon wat ingrediënten samen en hoop dat het resultaat lekker is. En als dat niet zo is, heb ik het toch maar geprobeerd.’

Dromen van een eigen boek

‘Hoewel mijn foto’s steeds op veel likes en reacties kunnen rekenen, heb ik geen blog waar mijn recepten op verzameld staan. Als ik iets doe, wil ik het goed doen, en eerlijk gezegd heb ik er nu met m’n rechtenstudies en modellenwerk de tijd niet voor. Ik droom ervan ooit een receptenboek uit te brengen voor studenten of misschien wel een app. Maar voorlopig blijft het bij Instagram. Als ik met mijn account studenten duidelijk kan maken dat je niet bang hoeft te zijn om te experimenteren met ingrediënten en dat het wel degelijk mogelijk is om snel iets lekkers én gezond in elkaar te flansen, ben ik al meer dan tevreden (lacht).’

Helen volgt

@frederikkewaerens: ‘Frederikke uit Denemarken is net als ik een studente die graag lekker en gezond kookt. Ik maakte onlangs haar beroemde kaneelbroodjes. Té lekker voor woorden!’
@uitpaulineskeuken: ‘De Nederlandse Pauline wisselt gezonde gerechten af met guilty pleasures zoals donuts en cheesecake. Helemaal m’n ding dus.’
@dennistheprescott: ’Dennis kookt graag en véél. Als ik zijn foto’s zie, krijg ik altijd zin om aan te schuiven aan de feestdis.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.