Home Lifestyle Body Miss America schrapt badpakkendefilé uit verkiezing

Miss America schrapt badpakkendefilé uit verkiezing

'We zullen kandidates niet langer beoordelen op hun uiterlijk.'

Photo News

Kandidates die meedingen naar het Miss America-kroontje zullen niet langer in badpak moeten defileren tijdens de grote show. ‘De verkiezing moet draaien rond wat deze meisjes te zeggen hebben en niet hoe ze eruitzien’, aldus organisatrice Gretchen Carlson.

Het moment waarop de deelneemsters van een schoonheidsverkiezingen op de catwalk verschijnen in een bikini of badpak, is voor vele toeschouwers – vaak mannen – het favoriete onderdeel van de show. Toch komt er stilaan een einde aan die traditie. Eerder al schrapte de Miss World-verkiezing het badpakkendefilé voorgoed uit het programma. ‘Miss World is meer een ambassadrice dan een schoonheidskoningin’, zei de organisator toen over de beslissing.

De Miss America-wedstrijd volgt nu dat voorbeeld. ‘We zullen de kandidates niet meer beoordelen op hun uiterlijk’, zegt organisatrice Gretchen Carlson, die zelf het kroontje won in 1989, in Good Morning America. ‘Het is niet langer een optocht, maar een wedstrijd.’ Het badpakkendefilé wordt vervangen door een interactief gesprek van elke kandidate met de jury. Zo moeten de meisjes hun passie, intelligentie en algemene kennis bewijzen.

Ordinaire vleeskeuring

Om nog meer de klemtoon te leggen op de inhoud van de meisjes, in plaats van enkel oog te hebben voor hun mooie ‘buitenkant’, zal ook de ronde waarin de kandidates in avondjurk moeten opdraven veranderen. ‘Vanaf nu mogen ze zelf kiezen wat ze aantrekken’, aldus Gretchen.

‘De verkiezing moet draaien rond wat deze vrouwen te vertellen hebben en niet hoe ze eruitzien’, besluit Gretchen. Dat is van groot belang aangezien Miss America vooral heel wat liefdadigheidswerk doet in het land. Zo komt er dus ook in Amerika een einde aan deze klassieker, die volgens velen niet meer was dan een ordinaire vleeskeuring.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.