Home Lifestyle Goed nieuws: je kan binnenkort misschien wel met je hond praten

Goed nieuws: je kan binnenkort misschien wel met je hond praten

Hond

Soms zouden we gewoon heel even in het hoofd van onze hond willen kijken. Want wat bedoelt-ie nu precies met dat schuine kopje? Wel, goed nieuws doglovers! Want guess what: écht praten met je hond zou binnenkort weleens werkelijkheid kunnen worden.

Over zo’n tien jaar zou er namelijk een geavanceerd vertaalprogramma bestaan waarmee mensen kunnen communiceren met hun hond. Dat voorspelt althans een team van futurologen in dienst van Amazon. Zij zijn vooral bezig met het bedenken en ontwikkelen van potentiële bestsellers en volgens hen is een dogtranslator slechts een kwestie van tijd.

Wolven

Het is nu al mogelijk om geluiden van prairiewolven te ontcijferen. ‘Die hebben verschillende geluiden – in blaf- of jankvorm – voor het aanduiden van verschillende soorten roofdieren en kleuren’, vertelt futuroloog William Higham aan The Guardian.

Negatief

Ook verkoopt Amazon al een kattenvertaler. Maar de reacties daarop zijn nu nog vooral negatief: de katten zouden er verward door raken. Mocht je dus al enthousiast zijn geworden, hou er dan wel rekening mee dat je hond weleens heel onaardige dingen kan zeggen. To be continued…

Tekst: Lisa Hoogmoet

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.