Home Lifestyle Food YES: McDonald’s lanceert MacCoin ter ere van 50ste verjaardag van de Big...

YES: McDonald’s lanceert MacCoin ter ere van 50ste verjaardag van de Big Mac

Je zal de MacCoins in kunnen ruilen voor gratis Big Macs!

© McDonald's

Dit jaar viert de Big Mac zijn 50-jarig bestaan. En die gebeurtenis kan hamburgerketen McDonald’s uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Meet: de MacCoin.

De Big Mac is al 50 jaar dé iconische burger van McDonald’s. En na een halve eeuw mag die burger weleens gevierd worden, toch? Daarom lanceert de hamburgerketen in meer dan 50 landen de MacCoin. Denk: Bitcoin, maar dan inwisselbaar in Big Macs. En ons land is een van de gelukkige MacCoin-verdelers!

6,2 miljoen MacCoins

Maar liefst 6,2 miljoen MacCoins zullen over de 50 deelnemende landen verdeeld worden. Hoe de coins precies weggegeven zullen worden is nog niet helemaal duidelijk, maar in de Verenigde Staten zal hij uitgedeeld worden aan enkele gelukkigen die een Big Mac bestellen. De munten zullen gespaard, gewisseld – er zullen vijf verschillende MacCoins te verzamelen zijn – én uiteraard ingeruild kunnen worden voor Big Macs.

Wel weten we met zekerheid dat de Big Mac-munteenheid op donderdag 2 augustus, de dag waarop de uitvinder van de Big Mac Jim Delligatti 100 jaar geworden zou zijn, het levenslicht zal zien. Nog maar eventjes wachten, dus!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: