Home Lifestyle Food LIFE HACK: op deze manier mislukken je pannenkoeken nooit meer

LIFE HACK: op deze manier mislukken je pannenkoeken nooit meer

Think outside the pan.

© monika grabkowska via Unsplash

Het lijkt een makkie, maar het is eigenlijk een echte kunst om pannenkoeken te bakken. Tussen onze stapel zitten er steevast een paar mislukte exemplaren, maar dankzij dit trucje is dat voorgoed verleden tijd.

Te dik, te dun, ze vallen uit elkaar, te donker, ze plakken aan de pan, enzovoort. Pannenkoeken bakken, het loopt niet altijd zo gesmeerd. Gelukkig ging er nu een superhandig trucje viraal, dat er in de toekomst voor zal zorgen dat onze heerlijke platte schijfjes nooit meer mislukken.

Eén keer goed doppen

In plaats van het bekende gezegde ‘think outside the box’, is het hier ‘think outside the pan’. Je moet immers je pannenkoekenbeslag niet ín je koekenpan gieten zoals normaal, maar de buitenkant van je pan in je beslag doppen. Zorg er dus eerst en vooral al voor dat je een grote kom neemt voor je beslag, en een kleine koekenpan die daar mooi in past.

Warm de pan op voorhand goed op zodat ze heel warm is, en aan de slag! Geen zorgen meer hoeveel je van de mix in je pan moet gieten, want één keer goed doppen volstaat. Zet je pan omgekeerd op het vuur, laat een minuutje bakken, draai de pannenkoek eventueel nog een keertje om en klaas is kees! Het resultaat zijn mooie pannenkoeken die allemaal even dik en groot zijn.

De video getiteld: ‘Ik maak pannenkoeken al mijn hele leven verkeerd’ werd ondertussen al meer dan 7 miljoen keer bekeken en iedereen staat versteld. Wat denken jullie: eens uitproberen of verkies je toch de klassieke manier?

How To Actually Make Pancakes

I've been making pancakes wrong my whole life… 😱🤦

Posted by LADbible on Tuesday, March 5, 2019

Nog meer pannenkoeken:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.