Home celebs WOW: Lieven Van Gils heeft angstaanjagende allergische reactie op wespensteek

WOW: Lieven Van Gils heeft angstaanjagende allergische reactie op wespensteek

Een mens zou voor minder gillend gaan lopen...

Lieven Van Gils
© Instagram @vangilsengasten

Zij die gillend weglopen wanneer een wesp in de buurt is, blijken dan toch geen dramaqueens te zijn. Toch niet als je kijkt naar de staat van Lieven Van Gils‘ gezicht na een steek van zo’n zwart-geel, zoemend beest. De talkshowpresentator heeft het er vanavond in ‘Van Gils & Gasten’ over.

Wespensteek

Lieven Van Gils wilde vorige week genieten van zijn laatste dagen zomervakantie door te gaan joggen, vertelt hij aan het Nieuwsblad. Tijdens zijn tochtje werd hij gestoken door een wesp en al snel begon zijn lip op te zwellen. Maar aangezien hij las dat je niet naar de dokter moet als je enkel wat zwelling hebt en geen andere reacties zoals koorts, ging de presentator na het verwijderen van de angel gewoon slapen.

‘Maar ’s nachts werd ik dan om vier uur wakker met een lip die op springen stond’, gaat Van Gils verder. ‘Ik ben wakker gebleven en besefte ’s morgens dat ik naar een dokter moest. Niet alleen mijn lip was gezwollen, ook mijn wangen, mijn nek, mijn hele gezicht.’ Bewijzen daarvan zijn de selfies die Lieven nam en waarop hij bijna niet meer op zichzelf lijkt.

Toch allergisch?

Sinds het voorval stelt Van Gils zich heel wat vragen. Moet je toch na elke steek met wat zwelling naar de dokter gaan? Die zei hem namelijk dat hij eerder had moeten komen, dan had de dokter hem een spuit met cortisone kunnen geven. En klopt de raad die doorgaans wordt gegeven wel, namelijk dat je enkel naar de dokter moet als je eerder al heftig reageerde? ‘Ik was al eerder gestoken en toen gebeurde er niets’, vertelt Van Gils. ‘Was ik toen ook al allergisch? Of ben ik het door deze steek geworden? Ik weet het niet.’ Na vanavond weet hij het hopelijk wel, want in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘Van Gils & Gasten’ gaat de presentator op zoek naar het antwoorden.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.