Home Lifestyle ZIEN: Nederlandse doorbreekt taboe rond seksuele vrouw met single ‘Hou je bek...

ZIEN: Nederlandse doorbreekt taboe rond seksuele vrouw met single ‘Hou je bek en bef me’

Ideaal om subtiel af te spelen wanneer je lief weer begint te zagen... 😅

De tot nog toe bij ons onbekende Nederlandse zangeres Merol gooit hoge ogen met haar nieuwste single, die ze uitbracht op valentijn. In ‘Hou je bek en bef me’ pakt ze het taboe aan dat nog steeds rond seksueel vrijgevochten vrouwen hangt.

Merel Baldé (28) werd afgelopen zomer bekend in Nederland als Merol dankzij haar hit ‘Lekker met de meisjes’ en scoorde daarna tijdens de kerstperiode met de opvolger ‘Kerst met de fam’. Met haar derde single raakt Merol nu ook tot bij ons, en dat heeft ze vooral te danken aan de opvallende titel en boodschap. In ‘Hou je bek en bef me’ zingt ze over een kerel die ze meeneemt naar huis voor een onenightstand, maar die eerst nog een theetje en een babbeltje wil, terwijl zij gewoon seks wil hebben. Ze is allesbehalve beschaamd om daarvoor uit te komen.

Gewoon zin in seks

Opvallend is dat de tekst van Merols lied niemand vreemd zou doen opkijken mocht hij uit de mond van een mannelijke zanger of rapper komen. Maar vrouwen die gewoon zin hebben in seks en daar openlijk voor uitkomen, dat is anno 2019 nog altijd een beetje taboe. Het is die dubbelzinnigheid die Merol aankaart met haar lied en clip.

De video steekt duidelijk ook de draak met de typische clips vol halfnaakt dansende dames, die we allemaal kennen. In ‘Hou je bek en bef me’ zijn de rollen omgekeerd en wordt de rosse zangeres omringd door jongemannen in ondergoed die rond haar dansen alsof zij de koningin te rijk is.

O ja, nog een kleine waarschuwing voor je luistert: het deuntje blijft héél makkelijk in je hoofd zitten. Maar wel een leuk plaatje, als je ‘t ons vraagt!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.