Home Lifestyle Food Krokettenbar Chapeluur opent binnenkort zijn deuren in Gent

Krokettenbar Chapeluur opent binnenkort zijn deuren in Gent

Je kan er zo'n 25 soorten proeven waaronder de klassieker met kaas, maar ook speciallekes met pita of pizza en zelfs met chocolade.

chapeluur
© getty

De feestdagen zijn dan wel gedaan, maar dat wil niet zeggen dat we geen kroketten meer eten! In het centrum van Gent opent binnenkort krokettenbar Chapeluur zijn deuren waar je zo’n 25 verschillende soorten kan proeven.

Chapeluur begon midden december met zijn webshop waar je verschillende soorten heerlijke kroketten kon bestellen. Deze werden diepgevroren en gratis aan huis geleverd. Nu is het tijd voor de volgende stap, want naast de webshop opent Chapeluur ook een fysiek restaurant waar je de lekkernijen kan afhalen en hopelijk binnenkort ook ter plaatse kan opsmikkelen.

25 soorten

The place to be is de Groentenmarkt in het hartje van Gent, meer bepaald tussen de Korenmarkt en de Vrijdagmarkt. In een prachtig oud herenhuis, waar voordien haute dogs werden verkocht, zullen nu de frituren overuren draaien om jullie de lekkerste, ambachtelijke kroketten voor te schotelen. Je hebt keuze tussen 25 verschillende soorten waaronder de klassiekers met kaas of garnaal. Maar ook tal van speciallekes waaronder een met pita, pizza of tofu. Voor de zoetebekken staat er zelfs een chocoladekroket op het menu.

Krokettenwalhalla

Je zal de kroketten als snack uit het vuistje kunnen eten, ideaal als vieruurtje of voor bij de apero. Of je kan er een bijgerecht bij bestellen zoals salade, brood of quinoa. Krijg je al een goestingske of een hongerke? Chapeluur opent op 6 februari zijn deuren. Het adres is Kortemunt 3, rechtover de Groentenmarkt. Op de Instagrampagina van Chapeluur kan je trouwens in het mapje BTS (behind the scenes) zien hoe ze het pand omtoverden tot krokettenwalhalla.

Nog meer lekkers: