Home Lifestyle 7 plekjes waar je langs een zee van klaprozen kan wandelen

7 plekjes waar je langs een zee van klaprozen kan wandelen

The place to be? De Groote Heide!

klaprozen-België
© Bjorn Snelders voor De Groote Heide

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de klaprozen staan momenteel volop in bloei, en dat normaal gezien nog tot begin juli! Op deze zeven betoverende plekjes wandel jij langs zo’n zee van klaprozen. Nog leuker: stap dit weekend de fiets op en zoek ze bij jou in de buurt, want je vindt ze momenteel werkelijk overal. En je weet wat ze zeggen: wie zoekt, die vindt.

PS Ga je op zoek naar een van de onderstaande plekjes? Heb dan respect voor de natuur. Loop dus langs, en niet op de bloemen.

1. Beverbeekse Heide, Hamont-Achel

Het Natuurgrenspark De Groote Heide heeft niet alleen paarse heides, maar ook rode bloemenweides. Momenteel kan je in het natuurgebied op verschillende plaatsen tussen de rode bloemetjes flaneren. In België doe je dat ter hoogte van de Beverbeekse Heide (lees: daar werd zelfs een pad tussen de klaprozen aangelegd!) in Hamont-Achel, net over de grens bij De Hogt en Stabrechtse Heide.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!