Home Lifestyle YESSS: je kan dit jaar opnieuw Kerstmis vieren in de ‘Great Hall’...

YESSS: je kan dit jaar opnieuw Kerstmis vieren in de ‘Great Hall’ van Zweinstein

Potterheads, opgelet!

In 2015 kregen we voor de eerste keer te horen dat we ons kerstdiner konden veroberen aan de lange tafels van de Great Hall in Zweinstein. Het concept was meteen ontzettend populair en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Wie wil er nu geen magische – letterlijk – kerst vieren? We hebben dus goed nieuws voor alle Harry Potter-fans onder ons, want ook dit jaar komt er een nieuwe editie.

Het was een scenario uit onze stoutste dreuzeldromen, maar enkele jaren geleden werd het voor het eerst werkelijkheid: het werd voor het eerst ooit mogelijk om nét zoals Harry, Ron en Hermelien kerst te vieren in de magische Great Hall van Zweinstein. Op het menu? Echt tovernaarseten en een toverstokje erbovenop. Van top tot toverstokpunt in orde, dus.

Toen we daarna de heerlijke foto’s van het magisch kerstfeest zagen, brak ons hart een beetje van spijt. Toegegeven: het prijskaartje van bijna € 300 euro was een beetje (extreem) pittig, maar we waren er zo graag bij geweest.

Ondertussen zijn onze smeekbedes verhoord, en werd er aangekondigd dat er ook dit jaar een heus kerstfeest wordt gegeven in de Great Hall. Bovendien kan je in de studio’s van 17 november tot en met 27 januari een magisch winterwonderland aanschouwen, helemaal in Harry Potter-stijl. Daarnaast is het kerstdiner ook een tikkeltje anders dan de voorbije jaren. De Grote Zaal zal namelijk aangekleed worden zoals het ‘Yule Ball’. Denk: met sneeuw bedekte kerstbomen, ijspegels en een heleboel magische instrumenten.

Geïnteresseerden kunnen 11 tot en met 13 december dus maar beter in hun agenda schrijven. Net zoals andere jaren zijn de tickets niet goedkoop en moet je er zo’n 288 euro voor over hebben. Inbegrepen in de prijs is een tweegangendiner, een rondleiding en een toverstaf naar keuze. Oh, en een kopje boterbier!

Lees ook: