Home Lifestyle Food KERSTLIJSTJE: 17 kookboeken die de foodie in jouw leven gegarandeerd gelukkig zullen...

KERSTLIJSTJE: 17 kookboeken die de foodie in jouw leven gegarandeerd gelukkig zullen maken

Van Jamie Oliver en Sergio Herman tot Karolien Olaerts.

kookboeken
© Bol.com / Getty Images

Vier jij straks Kerstmis met een foodie die in z’n vrije tijd niets liever doet dan koken en bakken, al dan niet vegetarisch of veganistisch? Dan inspireren we je graag met 17 kookboeken die het afgelopen jaar verschenen en weleens het ideale kerstgeschenk zouden kunnen zijn.

1 / 17
‘Kerst – koken in de feestelijkste maand van het jaar’ van Arno en Mireille van Elst
‘Karola’s Kitchen – Elke dag gewoon gezond’ van Karolien Olaerts
‘Uit de oven’ van Diana Henry
‘Dubbel zo lekker – Klassieke en vegan bakrecepten’ van Denise Kuppens en Julie van den Driesschen
‘Holy happy belly: ayurvedische recepten voor een stralende herfst & winter’ van Bianca Fabrie en Simone Van Rees
‘De Bijbel van de Japanse Keuken‘ van Tosao van Coevorden
‘Fast Food’ van Sandra Bekkari
‘Sharing – Gezonde wereldgerechten om te delen’ van Benoit Dewitte
‘Eieren – Makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken’ van Sophie Matthys
‘Bake Off Vlaanderen – Altijd feest!’
’50 x lunchen zonder brood’ van Jennifer en Sven ter Heide
‘Moon milk’ van Gina Fontana
‘Keto for one – Het keto-dieet in 100 makkelijke en snelle eenpersoonsgerechten’ van Dana Carpender
‘Plan Vegan’ van Nathalie Meskens
‘VEG – Simpele en heerlijke maaltijden voor iedereen’ van Jamie Oliver
‘Chocolade – Feestelijke gerechtjes om te delen’ van Guillaume Marinette
‘Sobremesa’ van Sergio Herman
‘Kerst – koken in de feestelijkste maand van het jaar’ van Arno en Mireille van Elst
‘Kerst – koken in de feestelijkste maand van het jaar’ van Arno en Mireille van Elst

Een kerstkalkoen in de oven, zelfgebakken koekjes in de boom, het hele huis sfeervol versierd en iedereen relaxed. Lijkt zo’n kerst jou te mooi om waar te zijn? Nee hoor, met dit boek van Arno en Mireille van Elst van The Holy Kauw Company zit je helemaal goed. Het bevat namelijk tal van makkelijke kerstrecepten, feestelijke ideeën voor Oud en Nieuw en inspiratie voor prachtig gedekte tafels. Kortom, het ideale geschenk voor onder de kerstboom!

€ 21,99 – Bol.com

‘Karola’s Kitchen – Elke dag gewoon gezond’ van Karolien Olaerts
‘Karola’s Kitchen – Elke dag gewoon gezond’ van Karolien Olaerts

Dat gezonde en eerlijke voeding belangrijk is, weten we allemaal. Waarom blijft het dan zo moeilijk om de theorie in de praktijk om te zetten? Nochtans draagt goed eten bij tot een energiek lichaam en een blij hoofd. Als voedingswetenschapper, healthy foodblogger en voormalig snackliefhebber weet Karolien Olaerts als geen ander hoe echt iedereen zich een gezond en eco friendly eetpatroon kan aanmeten. Aan de hand van heldere achtergrondinformatie, eerlijke anekdotes en eenvoudige recepten toont ze je hoe je stapsgewijs je eetgewoonten kan wijzigen.

€ 22,50 – Bol.com

‘Uit de oven’ van Diana Henry
‘Uit de oven’ van Diana Henry

Laat de oven het werk doen! Alle recepten uit dit heerlijke boek kunnen gewoon in één pan of schaal bereid worden. Of je nu een snelle ovenschotel zoekt voor doordeweeks, zin hebt in licht en veggie, of groots wilt uitpakken voor vrienden: elk gerecht is even smaakvol. ‘Uit de oven’ bewijst dat iedereen in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel kan zetten.

€ 24,99 – Bol.com

‘Dubbel zo lekker – Klassieke en vegan bakrecepten’ van Denise Kuppens en Julie van den Driesschen
‘Dubbel zo lekker – Klassieke en vegan bakrecepten’ van Denise Kuppens en Julie van den Driesschen

Julie Van den Driesschen en Denise Kuppens – winnares van en deelneemster aan ‘Bake Off Vlaanderen’ – slaan de handen in elkaar voor hun eerste bakboek. Julie is een klassieke bakster en blijft trouw aan haar geliefde eieren, boter en melk. Denise is een veganistisch bakwonder dat een lekker plantaardige alternatief presenteert. Ontbijt, brunch, cakes, koekjes, taarten… of heb je inspiratie nodig voor kerst of Halloween? Julie en Denise brengen hun favoriete recepten. Klassiek of vegan? Ze kunnen allebei smaken!

€ 24,99 – Bol.com

‘Holy happy belly: ayurvedische recepten voor een stralende herfst & winter’ van Bianca Fabrie en Simone Van Rees
‘Holy happy belly: ayurvedische recepten voor een stralende herfst & winter’ van Bianca Fabrie en Simone Van Rees

Je blij en energiek voelen tijdens de wintermaanden is vaak een hele klus. Dit boek – boordevol vegetarische gerechten gebaseerd op ayurvedische principes – wil je spijsvertering weer optimaal doen functioneren. ‘Want als die goed werkt, ben jij in balans’, menen auteurs Bianca Fabrie en Simone Van Rees. Het proberen waard!

€ 21,99 – Bol.com

‘De Bijbel van de Japanse Keuken‘ van Tosao van Coevorden
‘De Bijbel van de Japanse Keuken‘ van Tosao van Coevorden

De Japanse keuken staat bekend om het gebruik van bijzondere en verse ingrediënten en lichte gerechten. Tegelijkertijd wordt vaak gedacht dat Japans koken moeilijk is, maar niets is minder waar. Het ultieme bewijs? Dit prachtige kookboek bomvol recepten die je zullen doen inzien dat de Japanse keuken meer te bieden heeft dan rijst en noedels.

€ 31,99 – Bol.com

‘Fast Food’ van Sandra Bekkari
‘Fast Food’ van Sandra Bekkari

Met ‘Fast’ Food bewijst bestsellerauteur Sandra Bekkari de lezer nogmaals dat gezond koken ook snel kan en dat het een haalbare kaart is voor iedereen. En neem de titel gerust letterlijk, want met dit boek zal ‘geen tijd’ niet langer een excuus zijn. De 80 snelle recepten staan in een handomdraai op tafel en geven jou de kans om écht te genieten.

€ 24,99 – Bol.com

‘Sharing – Gezonde wereldgerechten om te delen’ van Benoit Dewitte
‘Sharing – Gezonde wereldgerechten om te delen’ van Benoit Dewitte

In dit boek ga je aan de slag met verrukkelijke gerechten om te delen, van bij het ontbijt tot het avondeten. Met soepen, salades en bereidingen die speels, lekker en licht zijn. Maar vooral supergezond en voedzaam. Het zijn gerechten die je gewoon thuis kunt maken, voor je gezin, familie of vrienden, bij een gezellig tuinfeest of op een knusse winteravond.

€ 29,99 – Bol.com

‘Eieren – Makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken’ van Sophie Matthys
‘Eieren – Makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken’ van Sophie Matthys

Eieren zijn zowat het meest democratische ingrediënt ter wereld. Goedkoop, altijd lekker en door de eindeloze variaties nooit saai. Zowel in de haute cuisine als in de meest bescheiden keuken zijn eieren een onmisbaar ingrediënt. In dit boek vindt iedereen z’n gading: de liefhebber van een eenvoudige omelet met spek, net als wereldreizigers die zich al eens graag wagen aan een hartige tortilla, een verrassende tajine of quinoa met spiegelei. En natuurlijk is er ruimte voor desserts als sabayon of citroensoufflé. Het water loopt ons al in de mond!

€ 19,99 – Bol.com

‘Bake Off Vlaanderen – Altijd feest!’
‘Bake Off Vlaanderen – Altijd feest!’

Bakken is altijd een feest. Geven. Gastvrijheid. Niets heerlijker dan bakken voor familie en vrienden. Met het nieuwe bakboek van ‘Bake Off Vlaanderen’ zijn er geen excuses meer om de keuken niet in te duiken. Het advies van host Wim Opbrouck: gewoon lekker bladeren in dit boek, het recept nauwgezet volgen en dan trots zijn op je gebakje. Zalig!

€ 24,99 – Standaard Boekhandel

’50 x lunchen zonder brood’ van Jennifer en Sven ter Heide
’50 x lunchen zonder brood’ van Jennifer en Sven ter Heide

Uitgekeken op die eeuwige boterham tijdens de lunch? Of wil je meer groenten eten op een dag? Met dit boek maak je in slechts 10 minuten een lekkere lunch zonder brood! De verse en kleurrijke salades zijn ideaal voor thuis, onderweg en op kantoor. De 50 recepten zijn simpel en verrassend en zitten boordevol gezonde ingrediënten. Zo wordt lunchen behalve lekker, ook gezond!

€ 15 – Bol.com

‘Moon milk’ van Gina Fontana
‘Moon milk’ van Gina Fontana

‘Moon milk’ is het eerste kookboek dat volledig in het teken staat van plantaardige drankjes die je ‘s avonds voor het slapen gaan drinkt. Net als de ouderwetse warme melk met anijs als slaapmutsje zouden de op ayurvedische kennis gestoelde moon milks de nachtrust bevorderen. De kruiden en specerijen die aan de veganistische drankjes worden toegevoegd, zouden niet alleen een helende, maar ook ontspannende werking hebben. Het proberen waard!

€ 13,95 – Bol.com

‘Keto for one – Het keto-dieet in 100 makkelijke en snelle eenpersoonsgerechten’ van Dana Carpender
‘Keto for one – Het keto-dieet in 100 makkelijke en snelle eenpersoonsgerechten’ van Dana Carpender

Het ketogeen dieet is al een tijd aan een opmars bezig. Het is een dieet dat zo weinig koolhydraten bevat dat je lichaam gedwongen wordt het eigen vet te gebruiken als belangrijkste brandstof. In dit dieet is de verhouding vetten-eiwitten-koolhydraten cruciaal, dat weet iedere keto-volger. Alleen zijn de porties in de kookboeken meestal bedoeld voor vier personen. Dana Carpender past daar in ‘Keto for One’ een mouw aan met 100 keto-vriendelijke eenpersoonsporties. Alle recepten in dit boek passen perfect in een drukke, moderne levensstijl. Ze zijn snel en eenvoudig te bereiden, zonder dat je voedsel verspilt, urenlang in de keuken staat of een wiskundekampioen hoeft te zijn.

€ 22,50 – Bol.com

‘Plan Vegan’ van Nathalie Meskens
‘Plan Vegan’ van Nathalie Meskens

Twee jaar geleden gooide Nathalie Meskens haar eetpatroon volledig om en sindsdien eet ze enkel nog plantaardig. In haar nieuwe boek ‘Plan Vegan’ reikt ze naast 100 trendy, gezonde en snelle recepten ook heel wat tips & tricks aan om bewuster om te gaan met jezelf en onze omgeving.

€ 24,99 – Bol.com

‘VEG – Simpele en heerlijke maaltijden voor iedereen’ van Jamie Oliver
‘VEG – Simpele en heerlijke maaltijden voor iedereen’ van Jamie Oliver

Jamie goes veggie! Het jongste kookboek van de Britse chef staat vol simpele, gezonde, overheerlijke, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. Hij wil je ervan overtuigen dat groenten heerlijk en vullend zijn, en dat je met al dat heerlijks op je bord het vlees écht niet mist. Of je nu voor één of meer vleesvrije dagen per week gaat, helemaal vegetarisch kookt, of gewoon nieuwe, briljante ideeën wil opdoen: met dit boek scoor je op alle fronten.

€ 29,99 – Bol.com

‘Chocolade – Feestelijke gerechtjes om te delen’ van Guillaume Marinette
‘Chocolade – Feestelijke gerechtjes om te delen’ van Guillaume Marinette

De basis voor ieder recept in dit boek is heel eenvoudig: chocolade! Je hoeft helemaal geen ervaren kok te zijn om de recepten in ‘Chocolade’ tot een goed einde te brengen. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een handomdraai een heerlijke chocoladetaart (desnoods zonder oven!), chocolademousse, donuts, brownies en smeuïge koekjes. *kwijl*

€ 14,95 – Bol.com

‘Sobremesa’ van Sergio Herman
‘Sobremesa’ van Sergio Herman

In zijn jongste boek geeft sterrenchef Sergio Herman een culinaire rondleiding doorheen zijn Ibiza. Volop genieten, met z’n allen aan tafel zitten en eindeloos natafelen, wat in het Spaans ‘Sobremesa’ heet. Met de recepten in ‘Sobremesa’ creëer je tafels vol geurende en kleurrijke gerechten die doen verlangen naar het warme, gelukzalige en vrije Ibiza. Disfruta!

€ 34,99 – Bol.com

Nog meer kerstcadeaus voor foodies: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.