Home Lifestyle Ben jij de jongste thuis? Dan ben je inderdaad het lievelingetje

Ben jij de jongste thuis? Dan ben je inderdaad het lievelingetje

Wie is het lievelingetje bij jullie thuis?

Zussen
© Getty

Hoewel ouders verklaren van elk kind evenveel te houden, lijkt het toch soms of de jongste altijd nét ietsje meer mag. Niet waar? Wel, uit onderzoek blijkt nu dat de laatstgeborene van het gezin wel degelijk het lievelingetje is.

Ben jij ouder dan je broer of zus? Dan is dat nieuwtje vast even slikken. Maar niet getreurd: je ouders hebben echt niet zomaar een voorkeur voor de jongste telg van het gezin. Het zijn de jongste kinderen zélf die vinden dat ze het lievelingetje zijn.

Hechtere band

Of dat blijkt alleszins uit onderzoek van de Brigham Young University School of Family. Voor het onderzoek werd een beroep gedaan op 300 families met twee tieners in het gezin. Daarbij werd gevraagd om aan te geven hoe de band met hun ouders is. En wat blijkt? De jongste dénkt een hechtere band met vader en/of moeder te hebben, omdat ze dus vinden dat ze het lievelingetje zijn. Omdat zij daar sterk in geloven, aanvaardt de oudste telg dit ook vrij snel. Want als zij het zeggen zal het wel waar zijn toch? Maar nu weet je dus: omdat ze dat zelf bepalen, betekent ook niet dat het écht zo is. Ha!

Tekst: Lisa Hoogmoet

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.