https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Jobs Op zoek naar een job? Zó verklaar je de mom years op...

Op zoek naar een job? Zó verklaar je de mom years op je cv

You can do it!

Mom years

De ‘mom years’, het zogenaamde gat op je cv na een zwangerschap, kan soms tegen je werken als je op zoek bent naar een job. Terwijl je, in tegenstelling tot wat sommigen misschien denken, geen vakantie van een paar jaar hebt ingelast en juist ontzettend druk was met luiers en flesjes. Wel, er is een oplossing! Verschillende studies raden aan om het onderwerp meteen aan te snijden tijdens een sollicitatie, maar je kan het ook op een subtielere manier aanpakken. Hoe? Door onderstaande tips toe te passen.

Ga geen grappen maken

Het is misschien verleidelijk om banen als ‘momager‘ of ‘chef familie’ op je cv te zetten, maar misschien is het beter om dat toch maar achterwege laten. Grappig is het zeker, maar het is niet bepaald erg strategisch.

Organiseer je cv volgens categorie en niet op chronologische wijze

Vaak werk je je cv van boven naar onder af; beginnend bij je eerste baan en eindigend met je meest recente werk. Maar als je er een paar jaar tussenuit bent geweest door je zwangerschap en het opvoeden van je kinderen, kan je beter kiezen om je werkervaring op categorie te ordenen. Zo valt een gat in je cv iets minder op en zal je juist je werkervaring eerst laten opvallen.

Netwerk alsof je nooit bent weggeweest

Natuurlijk is het heel spannend om van de luiers terug in de zakelijke wereld te stappen, maar maak toch gebruik van je netwerk. Nodig oud-collega’s uit voor een kopje koffie, ga lunchen met je vorige opdrachtgevers of ga naar een interessante lezing of meeting. Laat zien dat je nog steeds dezelfde kwaliteiten bezit. Je kan op die manier zomaar in contact komen met potentiële werkgevers of plots de gouden tip krijgen voor een baan die jou op het lijf geschreven is.

Straal zelfvertrouwen uit

We snappen echt wel dat je met bibberende beentjes en zwetende oksels naar je eerste sollicitatiegesprek zal gaan. Zulke dingen zijn nu eenmaal doodeng. Maar laat dat niet zien! Straal zelfvertrouwen uit en wees duidelijk en krachtig over waarom je een aantal jaar gestopt bent met werken. Zoals Kate Moss ooit zei: ‘Never complain, never explain.’ Leg je situatie uit in enkele zinnen en vertel daarna meteen hoeveel zin je hebt om weer te gaan werken na die mom years. Je enthousiasme zal dan veel belangrijker zijn dan het aantal jaren dat je gemist hebt op de werkvloer.

Lees ook: