Home Lifestyle ZIEN: Jens Dendoncker ontkracht op hilarische manier hardnekkige mythes over epilepsie

ZIEN: Jens Dendoncker ontkracht op hilarische manier hardnekkige mythes over epilepsie

Het is vandaag Internationale Epilepsiedag.

© Epilepsie Liga

Het is vandaag Internationale Epilepsiedag en daarom besluit Jens Dendoncker, die zelf lijdt aan deze aandoening, om een aantal hardnekkige onwaarheden daarrond uit de wereld te helpen.

De supersympathieke ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’-presentator Jens Dendoncker is het gezicht van de Epilepsie Liga. De komiek lijdt zelf aan de aandoening en daardoor kon hij bijvoorbeeld niet zelf de Emmy Award die ze wonnen voor ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’ in ontvangst nemen in New York samen met de rest van de crew.

Omdat het vandaag 11 februari Internationale Epilepsiedag is, besloot Jens de handen in elkaar te slaan met professor Paul Boon. Samen zullen ze de komende maand elke week in een nieuw filmpje een hardnekkige mythe over de aandoening ontkrachten.

Strak duivelpakje

De eerste video staat nu online en beantwoordt de vraag: ‘Is iemand met epilepsie bezeten door de duivel?’ Wanneer we Jens zien opduiken in een strak duivelpakje weten we onmiddellijk dat de filmpjes op een humoristische wijze een serieus onderwerp moeten aankaarten. Jens heeft dan ook een eigen vraag voor de prof: ‘Zijn personen met epilepsie meestal bijzonder sexy?’

De volgende filmpjes kan je iedere maandag op de website van de Epilepsie Liga bekijken. Volgende week 18 februari hebben Jens en professor Boon het over het afbijten van de tong tijdens een aanval, op 25 februari beantwoorden ze de vraag of iedereen epilepsie kan krijgen en op 4 maart komen we te weten of epilepsie een zeldzame ziekte is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: