Home Lifestyle INSPIREREND: de nieuwe Disneycampagne #DreamBigPrincess doorbreekt alle stereotypes

INSPIREREND: de nieuwe Disneycampagne #DreamBigPrincess doorbreekt alle stereotypes

'Want zolang je in jezelf gelooft, kan je alles'

Dream Big
© Screenshot YouTube: Disney

Nee, we hebben geen prachtige coupe à la Rapunzel en we zien er ook niet uit zoals Assepoester die naar haar bal vertrekt. That’s life! Disney kreeg in het verleden vaak kritiek op zijn onrealistische prinsessen, maar dat wil het bedrijf nu rechtzetten.

De meeste Disneyprinsessen zien er altijd on fleek uit, maar in het echte leven loopt niemand zo perfect rond. We hebben allemaal onze kleine ‘mankementjes’ en daar is absoluut niets mis mee. En dat ziet Disney nu ook in. Met de nieuwe campagne ‘Dream Big, Princess‘ wil Disney een positieve boodschap de wereld insturen en afscheid nemen van de klassieke rolmodellen. ‘Zolang je in jezelf gelooft, kan je alles. Maakt niet uit wie je bent of wat je doet.’

#DreamBigPrincess

Bij de campagne hoort een video waarin kinderen vaarwel zeggen tegen verschillende stereotypen. Want ja, een meisje mag voetballen en door de modder rollen. Maar liefst negentien fotografen uit vijftien landen werkten mee aan het project.

Van 15 augustus tot en met 11 oktober doneert Disney één dollar per foto die op sociale media verschijnt met de hashtag #DremBigPrincess. Het geld gaat uiteindelijk naar Girl Up, een goed doel dat zich inzet voor de gezondheid, opvoeding en scholing van jonge meisjes in ontwikkelingslanden. Delen is dus de boodschap!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.