Home Lifestyle In dit gezelschapsspel moet je ontsnappen aan een gearrangeerd huwelijk

In dit gezelschapsspel moet je ontsnappen aan een gearrangeerd huwelijk

Arranged moet mensen confronteren met gearrangeerde huwelijken.

Foto: Kickstarter

Gearrangeerde huwelijken komen nog vaak voor in Zuid-Azië. Veel jonge meisjes worden er gedwongen om te trouwen met een vaak veel oudere man die hun familie voor hen kiest. Gezelschapsspel Arranged wil dat probleem bespreekbaar maken.

De Amerikaanse Nashra Balamgawala komt uit Pakistan. Daar is het uithuwelijken van jonge tienermeisjes nog steeds een veelvoorkomend probleem. Om mensen te confronteren met de praktijken van gearrangeerde huwelijken, ontwierp ze een gezelschapsspel.

Het perfecte bruidje

Arranged moet de ogen van mensen overal ter wereld openen. Gearrangeerde huwelijken zijn meestal zakendeals, of de man wordt gekozen omdat hij rijk is of een goede sociale status heeft. Uitgehuwelijkte meisjes stellen in de ogen van hun man vaak maar weinig voor. Het is hun taak om de perfecte echtgenote te zijn en hun man gelukkig te houden.

Volgens Nashra Balamgawala is het voor veel meisjes moeilijk om te vechten tegen gearrangeerde huwelijken. Veel van hen zijn weinig tot niet opgeleid, waardoor ze moeilijker aan een job raken. Op die manier worden ze volledig afhankelijk van hun echtgenoot.

Liefdeloos huwelijk

Balamgawala wil met haar spel een setting creëren waar over uithuwelijken gepraat kan worden. Ze maakte het spel gebaseerd op dingen die ze zag in haar omgeving. Het bordspel heeft een ‘matchmaker’ die probeert tienermeisjes uit te huwelijken aan elke jongen die ze tegenkomen. Het is aan de spelers om te ontsnappen aan een liefdeloos huwelijk.

Het spel is via Kickstarter gelanceerd. Dat is een website waarop beginnende ondernemers een product kunnen uitbrengen. Balamgawala hoopte dat ze op die manier 6.000 dollar kon verzamelen. Ondertussen is dat bedrag al ruim overschreden. Ze heeft nu al meer dan 21.000 dollar (ongeveer 17.000 euro) bij elkaar geraapt. Het spel is te koop voor 30 dollar (zo’n 25 euro).

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.