Home Lifestyle Hotspots 24 uur in Rotterdam: hier zijn 6 dingen die je niet mag...

24 uur in Rotterdam: hier zijn 6 dingen die je niet mag missen

Wil jij er ook even tussenuit?

Heb jij zin in een uitstapje, maar heb je momenteel niet echt budget voor een citytrip? Ga dan eens op bezoek bij onze Noorderburen. Zo is Rotterdam zeker een aanrader voor jonge mensen en je bent er al op minder dan twee uur tijd! Wij vertellen je alvast wat je niet mag missen.

1. Markthal

View this post on Instagram

Look up. 👁 #markthal #rotterdam

A post shared by Sandie Stroobants (@sandie_stroobants) on

Iets wat je zeker moet bezoeken als je in Rotterdam bent, is de markthal. De overdekte markthal staat pal in het centrum van de stad en barst van de leuke eetgelegenheden. Ideaal als je niet veel tijd hebt en je hebt er genoeg keuze uit verschillende keukens. Vergeet ook zeker niet om een keertje naar boven te kijken, want de hal heeft een prachtig plafond.

2. Kubuswoningen

Als je in de markthal bent, ben je op wandelafstand van de kubuswoningen. Voor slechts drie euro kan je binnen eens een kijkje nemen, maar je kan er ook gewoon door lopen en terwijl je hersenen pijnigen over hoe iemand hier in godsnaam in kan wonen. Hoe zit dat met al die scheve muren?!

3. Supermercado

Honger? Ga dan voor een tafeltje bij Supermercado. Een restaurant waar je Zuid-Amerikaanse gerechtjes kan delen terwijl je van een cocktail slurpt. Het kan zijn dat je eventjes op een tafel moet wachten, maar geloof ons het is de moeite meer dan waard. Tip: probeer zeker eens de taco met pulled pork.

4. Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat is ’s avonds the place to be in Rotterdam voor jonge mensen. Overdag is het er iets rustiger, maar als het donker is, kan je er kennismaken met het bruisende nachtleven van de stad. Een aanrader voor wie zin heeft om te dansen, maar je kan er ook gezellig een cocktail (of twee) drinken. Wij kozen alvast voor dat laatste in restaurant de With.

5. De winkelstraat

Rotterdam is een paradijs voor wie graag shopt. Je hebt er alle grote ketens, een gigantische Bijenkorf en heel wat leuke, originele boetiekjes. Ben je net zoals mij een groter snoeper? Ga dan zeker eens binnen bij Jamin. Ze hebben er heel wat lekkers dat niet bij ons verkocht wordt zoals enkele speciale repen van Tony’s Chocolonely. Denk bijvoorbeeld maar aan wit stracciatella. Mmm!

6. The Student Hotel

View this post on Instagram

Beam me up, Scotty. 🤖 #thestudenthotel #rotterdam

A post shared by Sandie Stroobants (@sandie_stroobants) on

Geen zin om ’s avonds nog naar huis te rijden? Dan is The Student Hotel een leuke plek om te overnachten. Niet te prijzig en het is er erg origineel ingericht. Wie wil kan meteen ook iets eten of drinken in het aangelegen restaurant The Commons. Hier wordt ’s ochtends trouwens ook het ontbijtbuffet geserveerd.

Nog een laatste tip. Ga je met de auto? Denk dan op voorhand na waar je wil parkeren. In Rotterdam moet je vrijwel de klok rond betalen voor parking en het is hier niet goedkoop. Reserveer daarom een plekje in een van de vele parkeergarages.

Meer hotspots ontdek je hier.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.