Home Lifestyle ¡Hola, chicos!: maak kennis met de kandidaten van ‘De Mol’

¡Hola, chicos!: maak kennis met de kandidaten van ‘De Mol’

Een priester, een ex-deelnemer van 'K3 zoekt K3' en een 21-jarige student: de makers van 'De Mol' stelden weer een bont allegaartje van deelnemers samen.

De Mol
© VIER

¡Finalmente! Binnen exact een week hebben we de eerste aflevering van ‘De Mol Mexico’ achter de kiezen, maar ons hongergevoel wordt nu al een beetje gestild met de voorstelling van de tien kandidaten. Tijd om die eerste mogelijke Mol aan te duiden, puur op buikgevoel!

1 / 10
Lloyd (21) uit Avelgem
Channy (26) uit Hechtel
Bahador (27) uit Gent
Joke (32) uit Tielt
Pieter (33) uit Assebroek
Kelly (39) uit Laarne
Jeffrey (40) uit Wilrijk
Pascale (45) uit De Haan
Katrien (45) uit Bilzen
Steve (60) uit Boutersem
Lloyd (21) uit Avelgem
Lloyd (21) uit Avelgem

Laat ons beginnen bij de benjamin van de groep om te eindigen bij de nestor. Lloyd is een 21-jarige student geneeskunde die op kot zit in Gent, maar afkomstig is uit het West-Vlaamse Avelgem. De sympathieke – en bovendien single, volledig terzijde – kerel heeft een mooie chirocarrière achter de rug en pakt graag uit met het feit dat hij het lied van ‘Titanic’ op de blokfluit kan spelen, die hij naar ‘t schijnt overal meedraagt. Zijn positiefste karaktertrek vindt Lloyd zijn eerlijkheid – zegt hij dat om minder verdacht over te komen? – maar zijn enorme vergeetachtigheid en laattijdigheid zal je hem moeten vergeven. Een kleine voorspelling: deze jongen zou weleens de nieuwe Bouba kunnen worden. Al is het maar omdat hij tijdens een van de selectie-interviews een T-shirt met Jacky Lafon op droeg terwijl hij vertelde hoe hij ooit vijf keer op 24 uur naar de frituur ging.

Channy (26) uit Hechtel
Channy (26) uit Hechtel

Deze Limburgse dame met Curaçaose roots is maatschappelijk assistente, maar ooit ambieerde ze een carrière als K3’tje. Ze deed mee met ‘K3 zoekt K3’ en raakte door enkele selecties, maar sneuvelde net voor de audities die op televisie getoond werden. Ze heeft een zacht karakter, maar achter het stuur kan de furie in Channy weleens naar boven komen. Zich opjagen in futiliteiten noemt ze dan ook als een van haar slechte gewoontes, samen met het feit dat ze alle lakens naar zich toe trekt in bed. Haar beste eigenschap is dat ze geen vooroordelen heeft en iedereen een gelijke kans geeft.

Bahador (27) uit Gent
Bahador (27) uit Gent

Bahador – die luistert naar de roepnaam Baha – werd geboren in Iran, maar aan zijn Gentse tongval is duidelijk te horen dat hij al heel wat jaren in de Oost-Vlaamse stad verblijft. De liefde voor de Iraanse voetbalploeg FC Esteglal is echter gebleven, al zit AA Gent ook diep in zijn voetbalhart geworteld. Baha is financieel recruiter, maar laat die serieuze functie je niet verwarren: deze jongeman lacht graag en dan vooral met zichzelf. Dat deed hij onder andere toen hij ooit op de luchthaven enkel in een short, T-shirt en slippers door de metaaldetector liep, grappend tegen zijn vriendin dat het ding nu écht niet kon afgaan. ‘Toch ging het af en ik dacht: “Is dit een metaaldetector of een bruindetector?!”‘, vertelt de Gentenaar luid lachend in van zijn selectie-interviews. Zijn positieve ingesteldheid noemt Baha dan ook als zijn beste kwaliteit, maar hij heeft wel de slechte gewoonte dingen vanzelfsprekend te vinden.

Joke (32) uit Tielt
Joke (32) uit Tielt

We willen de West-Vlaamse Joke niet van het eerste moment verdacht maken, maar wanneer ze begint te praten, krijgen wij een heel groot Eline-gevoel. Je weet wel, die Eline die vorig jaar uiteindelijk de Mol bleek te zijn. Soit, Joke is dierenarts, komt uit een echte landbouwfamilie en heeft geen televisie. Maar om ‘De Mol’ en ‘Temptation Island’ te kijken, maakt ze graag de verplaatsing naar de sofa van vrienden. Al mist ze vermoedelijk telkens het begin van de aflevering, want altijd zes minuten te laat komen zou de slechtste gewoonte van de West-Vlaamse zijn. Haar positiefste punt vindt Joke haar nieuwsgierigheid.

Pieter (33) uit Assebroek
Pieter (33) uit Assebroek

Je zou het ‘m misschien niet geven als je naar zijn foto en leeftijd kijkt, maar de West-Vlaamse Pieter is priester. Hij speelt dan ook orgel, is vrijgezel (uiteraard) en mocht een tijd geleden zijn crush uit het vijfde middelbaar, genaamd Liesbet, trouwen. Hoe het leven kan lopen, nietwaar. Priester Pieter richt zich af en toe tot de voetbalgoden voor zijn ploeg Club Brugge, wat dit seizoen effect lijkt te hebben. Zijn positiefste eigenschap is zijn relativeringsvermogen, maar hij is een onverbeterlijke uitsteller.

Kelly (39) uit Laarne
Kelly (39) uit Laarne

Kelly is een gehuwde psychologe met een eigen praktijk en twee kinderen. Als je de kandidaten in typetjes zou duwen, is Kelly nu al de gedoodverfde (en mogelijk irritante) mener. Ze zegt dan ook dat ze meedoet om te winnen, maar wél tegen haar verlies kan. Onlangs versloeg Kelly’s 7-jarige zoon haar nog in Stratego, iets dat ze met een lachje maar grootmoedig toegeeft. Naast het onderhouden van haar gezin en haar job, vindt Kelly nog tijd voor vrijwilligerswerk, yoga en hulp aan de plaatselijke KSA. Ze zegt goed connecties te kunnen maken met mensen, maar is ongeduldig en heeft een enorm zwak voor chocolade.

Jeffrey (40) uit Wilrijk
Jeffrey (40) uit Wilrijk

Jeffrey is de enige Antwerpenaar in het gezelschap en dat kan zijn tongval allesbehalve verbergen. In het dagelijks leven rijdt hij provinciegouverneur Cathy Berx rond, maar het liefst zit Jeffrey op de fiets. Als zoon van wielrenner Rik Van Linden, ooit winnaar van de groene trui in de Tour, zit fietsen hem in het bloed. Als twintiger was hij dan ook even professioneel coureur. ‘Als eerste over die streep rijden is beter dan seks met de knapste vrouw’, zegt hij daarover. Zijn spontaniteit is zijn beste eigenschap, aldus Jeffrey. Maar de Antwerpenaar is wat men noemt een plakker: als het plezant is, geraakt hij maar niet thuis. Laat ons hopen voor hem dat het plezant was in Mexico.

Pascale (45) uit De Haan
Pascale (45) uit De Haan

De vierde en laatste West-Vlaming in de lijst is marine-officier Pascale. De mama van twee gaat voor het groepsgevoel, of laat dat uitschijnen om minder als een mogelijke Mol over te komen. Haar beste eigenschap vindt ze dan ook haar behulpzaamheid. Haar slechtste gewoonte is boterhammen eten omdat ze niet graag kookt.

Katrien (45) uit Bilzen
Katrien (45) uit Bilzen

Event manager Katrien heeft drie kinderen en zal zich naar eigen zeggen dan ook ontpoppen als de mama van de groep. ‘Als iemand een probleem heeft, zal ik waarschijnlijk wel degene zijn die gaat vragen of het gaat. Dat zit in mijn aard’, zegt de Limburgse. Opdrachten op het water zouden geen probleem mogen zijn voor Katrien, want ze is in het bezit van een vaarbewijs. Verder vindt ze haar optimisme een grote troef, maar met vergeven heeft ze het moeilijk.

Steve (60) uit Boutersem
Steve (60) uit Boutersem

Last but not least is huisarts en palliatief arts Steve. De Vlaams-Brabander, wiens moedertaal Frans is, is gehuwd en heeft twee kinderen. Laat zijn leeftijd je niet bedotten: Steve is erg sportief en houdt van lopen. Zo nam hij al deel aan de Corrida van Leuven, zo’n twaalf kilometer lang, waar zijn dochter hem 200 meter voor de meet de loef afstak door een sprintje te trekken. ‘Ik heb haar dan maar onterfd’, grapt de sportieveling. Verder schaakt Steve vaak online, is hij liefhebber van klassieke muziek en heeft hij twee tatoeages. Zijn gevoel van empathie vindt Steve zijn beste eigenschap, als slechte gewoonte noemt hij het feit dat hij te snel afruimt na het eten.

De eerste aflevering van ‘De Mol’ zie je op zondag 25 maart om 20u op VIER. Na de aflevering praten Gilles Van Bouwel en Frances Lefebure live na in ‘Café De Mol’.

Check hier al twee teasers voor het komende seizoen: