Home Lifestyle 11 dingen die je herkent als je werkt en nog thuis woont

11 dingen die je herkent als je werkt en nog thuis woont

Het is handig dat je kan sparen, maar er hangen ook wat nadelen aan vast.

thuis woont
© Getty

Heb jij niet lang geleden je studententijd voorgoed achter je gelaten en ben je aan het werkleven begonnen? In het begin is het handig om thuis te wonen zodat je je eerste centjes kan sparen voor de toekomst. Al komen daar soms wat nadelen bij die je doen verlangen naar een eigen stek. Werk je al, maar woon je nog thuis? Dan zal je deze 11 dingen vast wel herkennen!

1. Je voelt je verantwoordelijk, maar eigenlijk ook helemaal niet

Op het werk praat je met de collega’s mee over onderwerpen zoals huizen kopen, sparen en alle andere serieuze dingen. Althans, dat probeer je. Met je vrienden praat je over ervaringen met jongens of waar jullie volgend weekend uitgaan. Op die momenten heb je het gevoel alsof je de eeuwige student bent. En dat vind je eigenlijk helemaal niet erg. Het is een mooie balans, toch?

2. Je hebt het gevoel dat je leven on hold staat

Soms heb je het gevoel dat je leven on hold staat. De een heeft een vaste relatie, de ander koopt een huis en nog iemand anders heeft misschien zelfs al kinderen. Niet dat je dat allemaal per se wilt, maar in deze maatschappij krijg je soms het gevoel dat je al die dingen ook moet hebben om succesvol te zijn. Geen zorgen, dat is niet zo. Do your own thing!

3. Je Pinterest-profiel staat vol met foto’s van je droominterieur

Alleen gaan wonen kan wel nog even duren, maar als je naar je Pinterest kijkt, lijk je al helemaal voorbereid. Je kan niet wachten tot je je eigen stek hebt om in te richten!

4. Soms wil je verhuizen, soms klinkt thuis blijven wonen ook wel fijn

Wanneer je denkt aan alleen wonen en je eigen huis/appartement inrichten, maakt je hart een sprongetje. Tegelijkertijd slaat de paniek ook toe, omdat je niet weet of je er wel klaar voor bent. Op die momenten wil je het ouderlijk nest absoluut niet verlaten, want toegegeven: zo slecht is het niet. Integendeel!

5. Toch kijk je soms eens stiekem op immobiliënwebsites

Maar je haakt snel af als je de huurprijzen ziet en uitrekent hoeveel je dan op het einde van de maand over houdt. Zo is de fun er snel vanaf!

6. Ook je ouders beginnen zich af te vragen wanneer je eindelijk je koffers pakt

Natuurlijk zien je ouders je doodgraag, maar ze zouden het vast en zeker niet erg vinden om na zoveel jaar eindelijk het huis voor zich alleen te hebben. Je bent volwassen, verdient een inkomen en de helft van de tijd ben je toch ergens anders. Dus vragen ze zich af waarom je de stap nog niet zet. Je denkt er misschien zelf al aan, maar toch steekt het een beetje om te weten dat je ouders het niet erg zouden vinden.

7. Iemand meebrengen naar huis is absoluut geen optie

Als je tijdens het uitgaan iemand leert kennen en die persoon wilt meenemen naar huis of als de Tinderdate goed afloopt, is er een probleem: waar gaan jullie heen? Ook friends with benefits zit er niet in voor wie nog thuis woont. Stel dat mama of papa opeens binnenwandelen? Ook vrienden uitnodigen is niet ideaal. Het kan natuurlijk wel, maar dan moet je je ouders die heen en weer lopen er wel bijnemen. Bye, girltalk!

8. Stiekem verzamel je je uitzet voor later

Alleen wonen is misschien nog niet voor meteen, maar dat weerhoudt je er niet van om af en toe wat spullen voor later te kopen. Ondertussen heb je al een kast vol huishoudgerei en decoratie die je pas kan gebruiken eens je alleen woont.

9. Je beseft pas hoeveel jouw ouders voor jou doen als ze op reis zijn

Als je ouders op reis zijn, besef je pas wat alleen wonen allemaal inhoudt. Je moet voor jezelf, het huis én de kat/hond zorgen. Wanneer je ouders terug thuiskomen, ben je dan ook enorm dankbaar dat ze terug thuis zijn. En dan is de beslissing snel gemaakt: jij gaat nooit alleen wonen.

10. Je kan zoveel sparen en toch blijft er op het einde van de maand niet veel over

Zoals veel jongeren moet je waarschijnlijk een klein bedrag afgeven aan je ouders, omdat je thuis woont. Maar dan nog heb je een pak geld over die je verstandig op je spaarrekening kan zetten. Toch is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Spending all this money!

11. Je krijgt nog steeds berichten als ‘Waar ben je?’ en ‘Wanneer ben je thuis?’

Je ouders sturen nog steeds berichten met de vraag waar je bent als je eens wat langer wegblijft. Wat gaan ze doen eens je het huis uit bent?

Lees ook: