Home Deco Het hele jaar door in vacation mood: 5 tips om alles uit...

Het hele jaar door in vacation mood: 5 tips om alles uit jouw vakantiefoto’s te halen

Dankzij deze tips houd je dat vakantiegevoel het hele jaar vast.

vakantiefoto's
© Marvin Meyer & Nathan Boadle via Unsplash

Je Instagramvolgers konden vast al meegenieten van tientallen foto’s op idyllische stranden, achter goed gevulde glazen wijn in een zomerbar of spontaan poserend voor het zevende wereldwonder. Aan mooie kiekjes geen gebrek, maar wat doe je nu met al die vakantietaferelen op je smartphone of geheugenkaartje? Dankzij deze tips houd je dat vakantiegevoel het hele jaar vast.

1. Ga voor een old school fotoboek

Het is een klassieker, maar het blijft wel de leukste herinnering om te doorbladeren. Heel wat websites bieden hapklare templates en handige tools aan om er eentje te maken naar jouw voorkeuren. Tip: vul de foto’s aan met concrete plaatsen, grappige uitspraken en onvergetelijke anekdotes.

Zo hoef je jouw brein niet te breken over de naam van dat ene kuststadje of wat jullie nu weer hadden uitgestoken met die knappe hotelgast. Hoe meer details, hoe meer zomerverhalen je over een aantal jaar opnieuw kan oprakelen. Geen plaats in of op jouw kast? Kies dan voor een pocketformaat en sleur jouw vakantieherinneringen makkelijk overal mee naartoe.

2. Polaroid perfect interieur

Nee, je hoeft jezelf geen dure polaroidcamera aan te schaffen om je huis vol Pinterestwaardige polaroids te hangen. Want je kan gewoonweg al jouw digitale foto’s laten afdrukken in polaroidformaat.

Verder heb je niets meer nodig dan een touw en wat wasknijpers, een lichtjesslinger of enkele stukjes kleurrijke washi tape om een fraai stukje vakantiemuur tevoorschijn te toveren. Tip voor fervente reizigers: haal een prikbord in de vorm van een wereldkaart in huis en prik bij elke plaats die je bezocht een leuke foto.

3. Maak een fotomuur

Wat is er leuker dan her en der een losse vakantiefoto? Een volledige fotomuur, natuurlijk. En liefst op een plek waar je hem niet verwacht. Op het toilet bijvoorbeeld, om tijdens een plasje weg te dromen bij jouw favoriete vakantieherinneringen. Ook naast de trap of in de hal kunnen foto’s voor een tof effect zorgen, en je loopt er gegarandeerd elke dag voorbij.

4. Geef je spullen een vakantiesausje

Behalve op jouw muur, kan je vakantiekiekjes ook op heel wat andere plekjes vereeuwigen. Van een vaas over een snijplank tot een klok en een bloempot,je kan het zo gek niet bedenken of er kan een foto op. Wij gaan voor een persoonlijke smartphonecover, magneten tegen onze koelkast of een koffiemok. Zo krijgen we er bij elke shot cafeïne ineens een shot vakantiegevoel bovenop.

5. Van digitaal naar print!

Maar het állerbelangrijkste is natuurlijk dat je je foto’s van je gsm op papier krijgt en dat kan héél erg eenvoudig via smartphoto.be. En het is jouw geluksdag want bij je Flair van deze week krijg je helemaal gratis en voor niets 50 fotoprints. Ren dus nog snel naar je krantenwinkel of supermarkt en krijg de vakantiefoto’s die je deze zomer met je smartphone maakte volgende week nog in de brievenbus!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.