Home Lifestyle ZIEN: grappig filmpje moet Belgen eindelijk leren ritsen in het verkeer

ZIEN: grappig filmpje moet Belgen eindelijk leren ritsen in het verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer noemt het kinderspel en dat mag je letterlijk nemen.

ritsen
© nabeel syed via unsplash

Een heer in het verkeer, het is een zeldzaam ras. Ook ritsen is iets dat er bij de Belgen maar niet ingaat. Het is nochtans verplicht sinds 2014! Daarom komt het Agentschap Wegen en Verkeer op de proppen met een nieuwe campagne en daarbij hoort een grappig filmpje.

Flikkeren met de lichten, de middelvinger en de claxon kent de gemiddelde autobestuurder maar al te goed. Ritsen, dat is helaas een heel andere zaak. Het is nochtans verplicht sinds 2014. Toch slagen heel wat weggebruikers er niet in om andere auto’s te laten invoegen of doen die laatste het op een compleet verkeerde manier. De bedoeling is als er een rijstrook ophoudt dat je doorrijdt tot op het einde. De bestuurders op die andere rijstrook moeten daar om beurt dan een auto laten passeren.

Simple comme bonjour, en toch loopt het keer op keer fout. Bestuurders willen andere auto’s niet laten invoegen omdat ze het gevoel hebben dat deze voorsteken en diegenen die moeten invoegen, willen die irritaties en frustraties net vermijden door te vroeg in te voegen. Resultaat: het duurt voor beide partijen uiteindelijk een pak langer!

Gevloek, getier en blikschade

Om nog meer gevloek, getier en misschien zelfs blikschade in de toekomst te vermijden, lanceert het Agentschap Wegen en Verkeer opnieuw een campagne om de Belgen te leren ritsen. De slogan luidt: ‘Rits vooraan, file zo gedaan’ met een bijhorende tekening. Duidelijker kan niet, of toch?

Om deze boodschap nog wat kracht bij te zetten, voegde het op Twitter nog een grappig filmpje toe. Een groepje kleuters wil een klaslokaal binnengaan. In de eerste situatie trekken en duwen ze tot ze allemaal binnen zijn. In de tweede en juiste situatie lopen ze tot aan de deur en laten ze een voor een een kindje voor, waardoor ze in totaal dubbel (!) zo snel zijn. ‘Ritsen is kinderspel‘, staat erbij als onderschrift. Als kinderen het kunnen, dan moet het volwassen weggebruikers toch ook lukken? Alle info vind je op hun website.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.