Home Lifestyle Film ‘Game of Thrones’-ster Emilia Clarke wil graag de nieuwe Bond spelen

‘Game of Thrones’-ster Emilia Clarke wil graag de nieuwe Bond spelen

'Ze is een badass! Ik zie haar dit dus zeker doen', aldus haar tegenspeler Henry Golding in 'Last Christmas'.

© getty

Daniel Craig kruipt in ‘No Time To Die’ voor de allerlaatste keer in de huid van de bekendste geheim agent ter wereld: James Bond. Het is nog niet duidelijk wie zijn vervanger zal worden, maar ‘Game of Thrones’-actrice Emilia Clarke stelt zich alvast kandidaat om de allereerste vrouwelijke 007 te spelen.

‘No Time To Die’ wordt de allerlaatste Bondfilm met Daniel Craig in de rol van de stoere spion. Dertien jaar geleden kwam er al heel wat commentaar van trouwe fans dat deze 007 blond haar en blauwe ogen had. Hij was dan misschien niet de typische James, maar toch wist Daniel ons vier – en binnenkort sowieso vijf – films in te pakken met zijn onweerstaanbare charme en zotte stunts.

Legendarisch figuur

Als er toen al commentaar kwam op een klein verschil in uiterlijk, mogen vaste kijkers zich opmaken voor de meest drastische verandering tot nu toe. Er gaan namelijk al een hele poos geruchten de ronde dat het nieuwste MI6-lid wel eens een vrouw zou kunnen zijn.

De meer vrouwvriendelijke koers van deze films begint al in ‘No Time To Die’ die volgend jaar in april in de bioscoop komt. ‘Captain Marvel’-actrice Lashana Lynch zal er niet zomaar vallen voor de mooie praatjes en nog mooiere ogen van Bond. Er werd dan ook gespeculeerd dat zíj de taken van 007 zou overnemen, maar nu is er dus nog een kaper op de kust voor dit interessante postje. Niemand minder dan Emilia Clarke (33), wereldwijd bekend als Daenerys Targaryen uit ‘Game of Thrones’, liet blijken dat ze graag in de huid zou kruipen van dit legendarisch figuur.

She would kick ass

Dat kwam aan het licht in een interview met het magazine Empire. ‘Natuurlijk zou ik graag 007 spelen’, vertelde de actrice. ‘James Bond is zo een soort film dat nooit niet cool is. Je zou letterlijk de meest stijlloze Bond ter wereld kunnen maken en het zou nog steeds cool zijn.’

Wij zijn fan van het idee om na bijna zestig jaar eindelijk een vrouwelijke Bond te introduceren, en nog meer fan als Emilia die rol mag vertolken! #TeamEmilia! Haar tegenspeler Henri Golding in ‘Last Christmas’, haar meest recente film, geeft ons groot gelijk. ‘Ze is een vrolijke, energieke, kleine ‘boon’, maar tegelijkertijd is ze ook een badass! Ik zie haar dit dus zeker doen. She would kick ass!’, vertelde hij aan Metro. Als we zagen hoe ze werkelijk iedereen op zijn plaats zette in ‘Game of Thrones’ hebben wij geen enkele twijfel dat Emilia zou schitteren in deze vertolking.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.