Home Lifestyle HANDIG: Google Maps toont je nu waar je bus of trein precies...

HANDIG: Google Maps toont je nu waar je bus of trein precies blijft

Minder stress aan je halte!

Google Maps
© Shutterstock

Je staat te bibberen in de kou, je bent eigenlijk al te laat en je bus komt niet opdagen. Klinkt herkenbaar? Wel, er is beterschap op komst, want de nieuwste update van Google Maps gaat binnenkort ook tonen waar je bus of trein zich bevindt.

Sta jij te stressen of je je afspraak al dan niet gaat halen omdat je bus of trein voor de zoveelste keer vertraging heeft? Je kon in Google Maps al langer in real time checken of en hoeveel vertraging er zou zijn, maar binnenkort zou je je bus of trein dus ook live kunnen volgen. Met de nieuwe feature wil de app reizigers beter laten inschatten hoe lang het nog duurt voor het vervoersmiddel op hun locatie zal verschijnen. Google kreeg daarvoor toegang van De Lijn tot de gps-posities van de bussen en trams om zo het voertuig precies te kunnen lokaliseren (als die gps-locatie gekend is, that is).

Forenzen

De nieuwe functie krijgt de naam ‘Forenzen‘ en wordt momenteel volop uitgerold. Zowel Android als iOS-gebruikers zouden de functie na een update meteen op hun telefoon moeten krijgen. In de Australische stad Sydney gingen ze trouwens nog een stapje verder en tonen ze ook of de volgende bus al dan niet propvol mensen zit. Handig!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.