Home Lifestyle 3 goede voornemens die je als koppel kan maken in 2021

3 goede voornemens die je als koppel kan maken in 2021

New year, new us.

goede voornemens koppel
© Anastasiya Lobanovskaya via Pexels

2020 was een behoorlijke uitdaging en voor koppels waren de afgelopen maanden een serieuze relatietest. Nu we bijna klaar zijn voor een nieuw hoofdstuk is het geen slecht idee om jullie relatie een keertje onder de loep te nemen. Wat is voor jullie de volgende stap nu jullie samen de pandemie overleefd hebben? Wel, hieronder kan je drie goede voornemens terugvinden die je als koppel kan maken in 2021.

Tegen het einde van het jaar stellen we vaak een aantal persoonlijke doelstellingen op die we in de komende twaalf maanden willen verwezenlijken. Maar eigenlijk kan je net hetzelfde doen voor je relatie. Denk bijvoorbeeld eens na op welk vlak er nog verbetering mogelijk is, hoe jullie elkaar kunnen uitdagen en wat jullie samen nog willen bereiken. Wij hebben – om het jullie makkelijk te maken – alvast drie goede voornemens op een rij gezet die je als koppel kan maken in 2021.

Financieel

Geld is vaak een moeilijk onderwerp, maar binnen een relatie (en anders natuurlijk ook) is het belangrijk om hier open en eerlijk over te zijn. Zeker als jullie al een hele tijd samen zijn, is het geen slecht idee om op financieel vlak een aantal doelen te stellen. Heel wat mensen zeggen namelijk op het einde van een jaar dat ze na de jaarwisseling meer willen sparen. Iets wat voor koppels niet anders hoeft te zijn, want het draagt alleen bij maar aan jullie toekomst samen. Willen jullie bijvoorbeeld trouwen of een huis kopen? Spreek dan een bedrag af dat jullie maandelijks willen sparen en ga er op deze manier samen voor. Of wie weet ben je wel verschoten van het bedrag dat jullie maandelijks uitgeven aan boodschappen. Zit dan eens met je lief samen en stel een plan op hoe jullie op dit vlak kunnen besparen.

Relationeel

De afgelopen maanden zijn lastig geweest voor iedereen. Als koppel zien jullie elkaar waarschijnlijk doodgraag, maar de kans is ook groot dat jullie niet elke minuut van elke dag samen moeten doorbrengen. Iets wat jullie dankzij de strenge coronamaatregelen wel gedaan hebben. Maar gelukkig kunnen we er wel iets uit leren. Wat heeft er de afgelopen periode gewerkt voor jullie als koppel of niet? Probeer om hier iets uit te leren en neem dit vervolgens mee naar 2021. Deze goede voornemens zijn voor elk koppel anders, maar je kan bijvoorbeeld proberen om beter naar elkaar te luisteren. Nog een optie is om jullie smartphones wat vaker aan de kant te leggen of om samen een nieuw hobby te proberen. Het is maar waar jullie als koppel nood aan hebben.

Persoonlijk

Een goede relatie is natuurlijk belangrijk, maar wat net zo belangrijk is, is dat je ook zelf gelukkig bent en niet te afhankelijk bent van je partner. Spreek dus met elkaar af dat jullie in 2021 ook een aantal persoonlijke doelstellingen zullen maken. Belangrijk hier is dat jullie elkaar wel steunen om deze tot een goed einde te brengen. Wil je lief meer sporten? Moedig hem of haar dan aan als hij/zij een keertje geen zin heeft. Of misschien wil jij wel leren om meer voor jezelf op te komen? Het belangrijkste is dat je eens goed nadenkt wat je gelukkig maakt (of zal maken) en dat je hiermee aan de slag gaat.

Lees ook: