Home Lifestyle Body 7 % van jullie experimenteerde er al eens mee: dit zijn de...

7 % van jullie experimenteerde er al eens mee: dit zijn de gevaren van harddrugs

Alle resultaten van onze Drank & drugs-enquête vind je deze week in je Flair.

Uit onze grote Drank & drugs-enquête, waarvan je de resultaten deze week in je Flair vindt, blijkt dat 7 % van jullie al eens experimenteerde met harddrugs. Maar harddrugs nemen houdt heel wat risico’s in…

De overgrote meerderheid geeft aan niet te experimenteren met harddrugs omdat ze er geen behoefte aan hebben, het gevaarlijk of ongezond vinden. Allemaal wijze redenen om eraf te blijven, want harddrugs nemen houdt wel degelijk heel wat risico’s in. De DrugLijn waarschuwt voor volgende gevaren:

Harddrugs houden niet alleen risico’s voor je gezondheid, de kans op een overdosis of het risico op verslaving in. Je kan ook financieel en juridisch in de problemen komen. Je gebruik kan ook je relaties in de weg staan. Het kan problemen op school of op het werk veroorzaken. Of schade aan anderen berokkenen. Denk maar aan de risico’s van drank, drugs en pillen in het verkeer of als je zwanger bent breng je ook de gezondheid van je baby in gevaar.

Honderd procent veilig gebruik van drank, medicijnen of illegale drugs bestaat simpelweg niet.

Niet alleen de ‘drug’ zelf bepaalt wat de risico’s zijn. Ook je persoonlijke kenmerken (je leeftijd, geslacht, karakter, gezondheid, gemoedstoestand…) en de omstandigheden waarin je gebruikt (waar, wanneer, hoeveel, waarom je gebruikt) zijn van belang. Daarom kan je niet in cijfers uitdrukken hoe gevaarlijk, schadelijk of riskant een bepaalde drug is.

Honderd procent veilig gebruik van drank, medicijnen of illegale drugs bestaat simpelweg niet. Er zijn altijd kleine of grote risico’s aan verbonden. Wie geen risico’s wil lopen, gebruikt beter niet.

Bron: de DrugLijn

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.