Home Lifestyle AHA: zoveel geld geven bruiden gemiddeld uit aan een trouwjurk

AHA: zoveel geld geven bruiden gemiddeld uit aan een trouwjurk

Verrassend! 👰🏼

Taylor Harding via Unsplash

Het moment waarop je ein-de-lijk de trouwjurk van je dromen vindt, mag dan wel onbetaalbaar zijn, dat betekent niet dat de jurk gratis is. Een studie van Amerikaans huwelijksplatform The Knot onthulde hoeveel bruiden gemiddeld uitgeven wanneer ze yes to the dress zeggen en het resultaat is best verrassend.

De ene bruid neemt genoegen met een budgetproof jurkje van haar favoriete highstreetketen, de ander vindt dat de prijs van haar trouwjurk minstens 3 nullen moet tellen.

Maar wat is nu het gemiddelde budget dat een bruid reserveert voor de jurk van haar dromen? The Knot, het grootste online huwelijksplatform in de VS, ging op onderzoek uit en ontdekte dat Amerikaanse bruiden in 2017 gemiddeld $ 1.509 uitgaven aan the dress, inclusief eventuele retouches. Omgerekend is dat € 1.300.

Outfit van de bruidegom 5 x zo goedkoop

Is 1.300 euro veel geld? Zeker. Maar een buitensporig bedrag is het hoegenaamd niet. Dat zullen fans van het tv-programma ‘Say Yes to the Dress’, waarin sommige bruiden een budget van $ 10.000 hebben, wel weten.

De studie onthulde ook dat vrouwen gemiddeld $ 279 (€ 240) opzijzetten voor accessoires zoals een sluier, schoenen en lingerie.

De outfit van de bruidegom is over het algemeen heel wat goedkoper dan die van zijn toekomstige omdat er bij een kostuum geen tule, kant of pareltjes komen kijken. De gemiddelde bruidegom spendeert zo’n $ 286 (€ 246) aan een trouwpak.

Nog meer leesvoer voor bruiden (in spe): 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.