https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Voor het vierde seizoen op rij geen holebi’s in ‘Blind Getrouwd’

Voor het vierde seizoen op rij geen holebi’s in ‘Blind Getrouwd’

VTM heeft er echter een plausibele verklaring voor.

blind getrouwd
© Medialaan

Vanochtend maakte VTM de 10 kandidaten voor het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd‘ bekend. Wat meteen opvalt aan de selectie millennials die in het datingprogramma op zoek gaan naar een lief, is het gebrek aan diversiteit. Al is VTM de eerste om dat een jammere zaak te vinden.

De 10 kandidaten die elkaar in het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ het jawoord geven in de hoop zijn of haar levenspartner te hebben gevonden, zijn stuk voor stuk blank en hetero. Voor het vierde jaar op rij.

Met uitzondering van Nuria uit het eerste seizoen (die Russische roots heeft) en Esther (wiens mama Chinese is) en Damiano (zoon van een Italiaan) uit het vorige seizoen zijn de kandidaten uit het datingprogramma op VTM steeds blank en 100 % Belg geweest.

Geen match

Hoewel ze bij Medialaan hun uiterste best hebben gedaan om meer diversiteit in ‘Blind Getrouwd’ te krijgen, is het ook dit jaar niet gelukt. Zo is er – ondanks de warme oproep van De Morgen-journalist Sam Feys vorig jaar – alweer geen holebikoppel uit de bus gekomen.

Dit is geen vrijblijvend datingprogramma. De lat ligt hoog.

Al ligt dat niet aan VTM, beweert woordvoerster Sara Vercauteren. ‘We hebben voor deze editie speciaal een oproep gedaan naar holebi’s om zich in te schrijven’, liet Vercauteren optekenen door Dag Allemaal.

‘Er hebben zich ook wel wat mensen kandidaat gesteld, maar er was geen enkele ideale match. De lat ligt zeer hoog, want uiteindelijk trouwen de deelnemers wel met elkaar. Dat is niet zomaar vrijblijvend.’

blind getrouwd

Seksuologen Sybille Vandeweehaeghe en Wim Slabbinck maken deel uit van het team dat 10 wildvreemden koppelt in het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’.

Mocht ‘Blind Getrouwd’ volgend jaar een vijfde seizoen krijgen, zullen er opnieuw holebi’s opgeroepen worden om zich in te schrijven. ‘Hoe meer kandidaten we hebben, hoe groter de kans op een match’, dixit Vercauteren.

‘Blind Getrouwd’ start op maandag 28 januari om 20u35 met een extra lange aflevering.

Nog meer tv-nieuws: