Home Lifestyle Food ZON(DIG)DAG: Nutella-lavacake in een mok met maar 3 ingrediënten

ZON(DIG)DAG: Nutella-lavacake in een mok met maar 3 ingrediënten

Een zalig Nutella-cakeje met een vloeibaar hart.

Nutella-lavacake
© Lissa Van Eesbeeck voor Flair
Lieve vrienden, ik wijs jullie met dit recept maar al te graag de weg naar de hemel! Voor deze Nutella-lavacake in een mok heb je maar 3 ingrediënten én 2 minuutjes van je leven nodig. Heaven!

Ik heb even moeten nadenken over hoe ik dit recept zou noemen. Nutella-mugcake met een lopend hart? Nutella-lavamugcake? Uiteindelijk ben ik toch maar gegaan voor de Nutella-lavacake in een mok. Geen idee wat een lavacake is? Dat is eigenlijk gewoon de Engelse benaming voor een moelleux. Een lekker gebakje met een zalig lopend hart, dus.

Wat deze mugcake nóg lekkerder maakt? De Nutella, natuurlijk! Nutella-cravingske? Dan heb ik goed nieuws want je hebt ongetwijfeld alle ingrediënten al in je kast staan. PS een oven voorverwarmen is niet nodig. Je pleurt ‘m gewoon een minuutje in de microgolfoven op 800 W (sorry, in de video staat 900, I know) en klaar is Kees. Smullen!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Video: Lissa Van Eesbeeck

Ingrediënten voor 1 Nutella-mugcake:

  • 4 eetlepels zelfrijzende bloem
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels Nutella
  • eventueel nog een snufje zout

Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.

Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA