Home Lifestyle Food Vanaf september geen plastic rietjes meer bij McDonald’s Brussel en Namen

Vanaf september geen plastic rietjes meer bij McDonald’s Brussel en Namen

Ons land mag bovendien de spits afbijten in het proefproject!

McDondald's
Shutterstock

Vanaf september krijg je geen plastic rietje meer als je een drankje koopt bij de McDonald’s-vestigingen in Brussel en Namen. Dit heeft de fastfoodketen gisteren bekendgemaakt. Voorlopig gaat het om een proefproject, maar als de reacties positief zijn, zal de beslissing doorgetrokken worden naar andere filialen.

Wanneer je in september een Fanta vraagt bij McDonald’s Brussel of Namen zal je geen plastic rietje meer krijgen. De fastfoodketen wil deze namelijk vervangen door kartonnen exemplaren. Voorlopig gaat het om een proefproject, maar als de reacties van de klant positief zijn, willen ze bij de keten hun beslissing doortrekken.

Proefproject

De test zal uitgevoerd worden in de zes Brusselse vestigingen en die in Namen. Vanaf dit najaar zullen er ook geen losse rietjes meer verkrijgbaar zijn. Consumenten die eentje willen, zullen er dus expliciet naar moeten vragen.

Als het proefproject een succes is, wil McDonald’s overal plastic rietjes bannen. Wanneer dit precies zal zijn, is nog niet bekend, maar naast de mening van de consument zal de keten ook onderzoeken hoe ze kartonnen rietjes op een milieuvriendelijke en duurzame manier kunnen produceren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.