https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Van deze 7 dingen wist je misschien niet dat je ze kan...

Van deze 7 dingen wist je misschien niet dat je ze kan invriezen

Rauwe eieren?

Handjes in de lucht als je, net als wij, al vaker eten hebt moeten weggooien omdat je vergeten was dat het nog in je koelkast stond of omdat je plots uitgenodigd werd voor een dinertje bij vrienden. Enter: de diepvriezer, die je voor verrassend meer kan gebruiken dan je misschien wel dacht.
1 / 7
Rauwe eieren
Geraspte kaas
Puree
Gekookte pasta
Melk
Humus
Avocado’s
Rauwe eieren
Rauwe eieren

Breek de eieren, roer en giet de vloeistof in een ijsblokjesvorm. Zodra ze bevroren zijn, kan je de 'eierblokjes' in een hersluitbaar zakje of doosje doen en ze maximaal zes maanden bewaren.

Geraspte kaas
Geraspte kaas

Doe de geraspte kaas in een hersluitbare zak met een snufje maïszetmeel om te voorkomen dat de kaasslierten gaan samenklonteren. Bewaar in de diepvriezer tot zes maanden.

Puree
Puree

Schep bolletjes puree op een plaat met bakpapier en plaats in de diepvriezer. Als de pureebolletjes bevroren zijn, stop je ze in een hersluitbare zak en bewaar je ze in de vriezer tot twee maanden.

Gekookte pasta
Gekookte pasta

Wanneer de pasta nog warm is (en al dente), besprenkel je hem met een beetje olijfolie en bewaar je hem in een hersluitbare zak voor maximaal twee maanden in de vriezer. Wanneer je de pasta wil eten, laat je hem eerst in de koelkast ontdooien. Giet dan de pasta in een kom en warm op in de microgolfoven.

Melk
Melk

Giet de melk in een luchtdichte bus, met een paar centimeter van de bovenkant. Je kan melk zo'n drie maanden in de diepvriezer bewaren. De textuur kan een beetje korrelig zijn wanneer je hem ontdooit. Niet ideaal om te drinken misschien, maar wel om te koken.

Humus
Humus

Verplaats de hummus naar een luchtdichte verpakking en besprenkel met olijfolie om het vocht te bewaren. Hummus bewaart zo'n vier maanden in de diepvries.

Avocado’s
Avocado’s

Snij de avocado's doormidden en verwijder de schil en de pit. Besprenkel het hele oppervlak met citroensap en wikkel elke helft strak in vershoudfolie. Je kan avocado's tot ongeveer zes maanden in de diepvries bewaren.

Lees ook: