Home Lifestyle Food Recept: Malteserstaart

Recept: Malteserstaart

Cake it easy!

Flair
Je hebt cake en je hebt stoefcake. Of je nu een beginnend bakwonder bent of een ­gevorderde: warm die oven op voor deze heerlijke Malteserstaart!

Ingrediënten (voor 10 personen)

• 2 zakjes kant-en-klaar chocoladecakedeeg

• 100 g boter 

• 200 g bloemsuiker

• 12 witte Leo’s 

• 3 zakjes Maltesers

Bereiding

Beboter een ronde cakevorm en bestrooi met bloem. Klop de overtollige bloem eruit. Giet het taartdeeg in de vorm en bak ± 50 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. Check met een satéprikker of de taart gaar is. Haal ­voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Meng de zachte boter met de bloemsuiker tot een ­homogene massa. Bestrijk de buitenkant van de cake volledig met dit mengsel. Schik de Leo’s per twee reepjes rondom de taart. Druk goed in de botermassa. Vul de bovenkant op met Maltesers. Bind een mooi lint rond de cake, zodat de Leo’s mooi recht blijven staan. 

Meer bakinspiratie?

Deze Oreocake is to die for!

Wil je weten welk stuk taart jij bent? Doe de test.

Cute! Zo maak je een hartjestaart met frambozen en appel.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.