Home Lifestyle Food RECEPT: Chocolate Chip Cookie-cake van kikkererwten

RECEPT: Chocolate Chip Cookie-cake van kikkererwten

Gezonde fastfood!

Kookboek voor 't echte leven
Heb je weinig tijd, maar wel veel zin om lekker te eten? Studente Maya De Belder herkent het en schreef Kookboek voor het echte leven. Wij willen deze verrukkelijke én gezonde Chocolate Chip Cookie-cake vandaag al uitproberen!

Dit heb je nodig (4 pers.)

boter • 240 g kikkererwten (uit blik) • 90 g havermout • 60 g dadels • 2 el suiker(ver- vanger) • 1/2 tl zout • 1 tl baksoda • 1 geraspte appel • 70 ml melk • 1 el vanille • 60 g chocolade • Smarties

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ̊C en beboter een kleine bakvorm (voor een dikkere cake).
     
  2. Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in een blender. Mix tot een glad mengsel (lees: tot je geen stukken dadel meer ziet).
     
  3. Snij de chocolade in kleine blokjes. Roer die in het kikkererwtenmengsel en giet dat mengsel vervolgens in de bakvorm.
     
  4. Bak 40 à 45 minuten. Laat 15 minuten afkoelen alvorens de koek uit de vorm te verwijderen. Versier eventueel met Smarties.

Meer lekkere en gezonde receptjes vind je in Maya's Kookboek voor het echte leven.

Lees ook:

RECEPT: Oreo cheesecake

RECEPT: Malteserstaart

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.