Home Lifestyle Food RECEPT: chicken wings

RECEPT: chicken wings

Smullen maar!

In het weekend durven we al eens zondigen. Meestal gaan we voor een pizza of een pak frieten, maar je kan ook zelf aan de slag gaan. Deze chicken wings maak je in minder dan een halfuur en je gaat er gegarandeerd geniet van hebben.

Voor 4 personen • 20 min. + marineren

Dit heb je nodig:

  • 3 teentjes knoflook
  • 4 cl cognac
  • 4 el sojasaus
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 kilo kippenvleugeltjes
  • 250 g panko of grof paneermeel
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • olie, om te frituren • chilisaus, om te dippen

Zo gemaakt:
 

1. Pel de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Meng in een grote kom de cognac met de sojasaus en de cayennepeper. Doe de kippenvleugeltjes bij de marinade, dek af en zet in de koelkast voor minstens een uur. Hoe langer hoe beter!

2. Doe de panko en de bloem in twee aparte kommetjes. Klop de eieren los in een derde kommetje.

3. Verhit de frituurolie in een frituurpan of ruime wok. Haal de kippenvleugeltjes uit de marinade, laat ze even uitlekken en haal ze eerst door de bloem dan door het ei en ten slotte door de panko. Frituur de kippenvleugeltjes tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer ze met de chilisaus.

Probeer ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.