Home Lifestyle Food LOL: dit is wat er gebeurt wanneer je mensen laat bakken zonder...

LOL: dit is wat er gebeurt wanneer je mensen laat bakken zonder een recept

'Het lijkt een beetje op babykak'

Buzzfeed
Koken is een kunst – de ene heeft het in zijn vingers, de andere totaal niet. Gelukkig zijn er (moeilijke én makkelijke) recepten voor elk culinair avontuurtje, waardoor je kookpogingen meestal niet in het water vallen. Maar wat als je het plots zonder recept moet doen?

Lazy birds kennen de mug cake ongetwijfeld: een mix van ingrediënten in een zakje die je in slechts een paar minuten een (semi-)heerlijk cakeje in een kopje bezorgt. Maar in welke verhouding moet je die ingrediënten juist gebruiken? Op hoeveel moet je de microgolf instellen? En vooral: hoelang moet het mengsel warm gemaakt worden? Nope, wij weten het – na talloze mug cakes – ook nog niet vanbuiten.

DIY?

De kookdummy's en chef-koks-in-spe van Buzzfeed kregen de opdracht om een simpele mug cake te maken op een niet zo simpele manier. Ze kregen weliswaar een hoop ingrediënten, maar geen recept. Benieuwd hoe hun culinaire verzinsels eruitzagen toen de microgolf vrolijk 'ping' zei? Je ziet het in onderstaande video.

Heerlijke recepten en handige foodtips en -tricks vind je terug op onze gloednieuwe Facebookpagina 'Flair Food'. Voor geslaagde cakejes (en meer!) kan je terecht bij de 'Zon(dig)dag'-video's van foodredactrice Robine.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.