https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food HOERA: Sergio Herman opent binnenkort allereerste luxefrituur in Antwerpen

HOERA: Sergio Herman opent binnenkort allereerste luxefrituur in Antwerpen

En die komt er dit jaar nog!

Topchef Sergio Herman komt weer met wat nieuws. Geen gloednieuwe hoogstaande culinaire hotspot, maar een frietkot à la Sergio. Geen doodgewone ketchup, cervela's en curryworsten speciaal op het menu, maar hoofdzakelijk (gefrituurde) luxeproducten.

De Antwerpenaren onder jullie springen nu vast een gat in de lucht want Sergio zal zijn eerste Belgische luxefrituur dit jaar nog openen in Antwerpen. De exacte locatie is nog niet bekend. Zijn allereerste luxefrituur Frites Atelier opende Sergio enkele maanden geleden in het Nederlandse Den Haag. In Nederland komen er dit jaar zelfs nog vier luxefrituren bij.

Ik vind het sympathiek dat ik een topproduct kan aanbieden voor minder dan vijf euro.

Wat kunnen we verwachten? Alle frietjes van Sergio's luxefrietkot zullen gesneden worden uit Zeeuwse aardappelrassen. In de Gazet van Antwerpen sloeg Sergio alvast de nagel op de kop: 'Het is geen achtgangendiner, maar ook een bakje friet kan top zijn.' Frietsausjes zoals ketchup en joppiesaus zal je er niet kunnen bestellen, maar je zal je luxefrietjes kunnen doppen in sausjes op basis van onder andere truffel, béarnaise en basilicum.

Wat kost dat grapje? Voor een pakje friet zal je in Sergio's luxefrituur tussen de € 3,50 en € 6 betalen. De groentegerechten die Sergio serveert, zal je voor € 5 tot € 7,50 kunnen opsmikkelen.

ni

Meer nieuws? Hierzo!