En het recept is echt belachelijk makkelijk
Deze ice cream floats met alcohol én glitter zijn het perfecte dessert voor oudejaarsavond
Gelukkig heb je maar een paar ingrediënten nodig om dit dessert klaar te maken. Eerst en vooral heb je natuurlijk ballonnen nodig, want die vormen de basis van je gerecht. Verder koop je het best ook nog wat chocoladeschilfers, eetbare glitters, felgekleurde hagelslag en – last but not least – alcohol.
Hoe moet je het dessert nu klaarmaken? Wel, we leggen het je met plezier even uit:
1. Blaas de ballonnen op tot ze groot genoeg zijn.
2. Dip ze vervolgens in wat gesmolten chocolade. Nu ga je de ballon door de eetbare glitters rollen, want zo blijven ze heel makkelijk kleven.
3. Dat laat je in ongeveer een uur hard worden en vervolgens ga je de ballon doorprikken met een naald.
4. In de voorlaatste stap ga je de chocoladekommen vullen met enkele lepels ijs. Je kan elke soort nemen die je wil, maar eentje met een felle kleur ziet er natuurlijk het leukst uit.
5.Tijd voor de afwerking. Strooi nog wat eetbare glitters over je bolletje ijs en vervolgens kan je nog slagroom, kersjes en alcohol (met mate!) toevoegen.
Enjoy!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier