Hyper-whut? Hypertensie is een aandoening waarbij je bloeddruk te hoog is. Tijdens de studie werden meer dan 185.000 mannen en vrouwen 25 jaar lang gevolgd en elke twee jaar door artsen gecontroleerd. Degenen die vier tot zes keer per week aardappelen aten, hadden 11% meer kans op hypertensie in vergelijking met degenen die slechts één keer per maand aardappelen aten. Als die aardappelen de hoedanigheid van frietjes hadden, nam het risico zelfs met 17% toe.
'Kijk naar de algemene voeding'
Kleine nuance: volgens Dr. Rebecca Reynolds, docent aan de School of Public Health and Community Medicine in het Australische New South Wales, is het belangrijk om te kijken naar de algemene voeding van die persoon, en niet enkel naar het gebruik van aardappelen. 'Ik denk niet dat het een goed idee is om mensen te vertellen dat ze aardappelen moeten afzweren. Ze kunnen hun patatjes wél op gezondere manieren bereiden. De voordelen wegen op tegen de nadelen, want ze bevatten goede voedingsstoffen en vezels', klinkt het.
Bron: ZM Online
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier