Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Maar er is ook goed nieuws!

Bewezen: daarom eet je beter niet elke dag aardappelen

We looooove patatjes; als frietjes, als puree of in de oven met een beetje rozemarijn. Maar volgens een Amerikaanse studie kan het eten van aardappelen – als je het meer dan vier keer per week doet – de kans op hypertensie verhogen.

Hyper-whut? Hypertensie is een aandoening waarbij je bloeddruk te hoog is. Tijdens de studie werden meer dan 185.000 mannen en vrouwen 25 jaar lang gevolgd en elke twee jaar door artsen gecontroleerd. Degenen die vier tot zes keer per week aardappelen aten, hadden 11% meer kans op hypertensie in vergelijking met degenen die slechts één keer per maand aardappelen aten. Als die aardappelen de hoedanigheid van frietjes hadden, nam het risico zelfs met 17% toe.

 

'Kijk naar de algemene voeding'

Kleine nuance: volgens Dr. Rebecca Reynolds, docent aan de School of Public Health and Community Medicine in het Australische New South Wales, is het belangrijk om te kijken naar de algemene voeding van die persoon, en niet enkel naar het gebruik van aardappelen. 'Ik denk niet dat het een goed idee is om mensen te vertellen dat ze aardappelen moeten afzweren. Ze kunnen hun patatjes wél op gezondere manieren bereiden. De voordelen wegen op tegen de nadelen, want ze bevatten goede voedingsstoffen en vezels', klinkt het. 

 

Bron: ZM Online

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '