Home Lifestyle Food Deze Belgische gin werd gekroond tot een van de beste ter wereld

Deze Belgische gin werd gekroond tot een van de beste ter wereld

Wij zijn supertrots!

Strange Donkey Gin
Dat de bekendste gins op aarde niet per se tot de beste behoren, mag nu wel duidelijk zijn. Een Antwerpse gin werd tijdens de ‘International Wine & Spirits Competition’ in Londen namelijk verkozen tot een van de beste gins ter wereld. En wij zijn supertrots!

Een paar dagen geleden werden in Londen de winnaars bekendgemaakt van de International Wine & Spirits Competition (IWSC), dé referentie op het vlak van kwaliteitsproducten in de ‘wine & spirits’-sector. En ook België viel in de prijzen. De limited edition Wintergin van het Antwerpse Strange Donkey werd namelijk beloond met een gouden medaille. De mooie fles staat niet alleen prachtig op je barkastje, maar is dus nog megalekker ook. Trots!

Eigen kweek

Strange Donkey werd in 2015, snel na lancering, ook al bekroond met een zilveren en bronzen medaille op het IWSC. De London dry gin met citrusbasis bevat zes exclusieve citrusvruchten en zeventien kruiden, die zo veel mogelijk door de vijf makers zelf worden geteeld.

In 2016 kwam er dan het winters broertje: de Wintergin, met yuzu (een Japanse citrusvrucht) in de hoofdrol en een verwarmende toets van Japanse kruiden, shiso en kerselaarbloesem. Wij zien ons meteen voor de haard zitten met deze heerlijke gin in de hand!

Praktisch

De limited edition Wintergin is vanaf eind september verkrijgbaar via verschillende drankenwebshop en in gespecialiseerde handelszaken (€ 46). Meer info vind je op de website van Strange Donkey.

Wil je al eerder proeven? Via deze webshop kan je alvast een ontdekkingsbox of geschenkbox bestellen. In de ontdekkingsbox (€ 29) vind je 2 kleine flesjes gin (Strange Donkey + Wintergin) en 2 flesjes Goldberg Tonic, goed voor zo’n 4 gin-tonics. De geschenkbox (€ 79) bevat een grote fles Wintergin, een miniatuurflesje Strange Donkey Original, 2 glazen en een vorm om kleine ezelijsblokjes te maken. Cute!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.