Home Lifestyle Food AHA: daarom zien hamburgers er zo ongelofelijk goed uit in reclamefilmpjes

AHA: daarom zien hamburgers er zo ongelofelijk goed uit in reclamefilmpjes

Wie krijgt hier nog spontaan een hongerke van?

TechInsider op YouTube
Hamburgers zien er altijd verrassend tasty uit in reclamefilmpjes, maar wanneer je na een lang intern dilemma (een sixpack of burgers?) eindelijk naar het fastfoodrestaurant trekt, lijkt dat broodje opeens een stuk minder appetijtelijk. Het smaakt – dat wel – maar de burger is slechts een schim van die in de reclame. En dat komt door deze speciale techniek!

Het grote geheim van de burgerfilmpjes? Ze worden gefilmd met een hogesnelheidscamera, die enorm veel frames per seconde opneemt. Daardoor kan de burger later – in slowmotion – haarscherp in beeld worden gebracht. Tel daar nog eens een visueel ingenieur en een voedselstylist (ja, dat bestaat!) bij en je hebt opeens wel een héél mooie burger voor je liggen. Hieronder zie je hoe dat precies gaat.

Een hoop priegelwerk voor een beeld dat slechts één seconde (!) duurt, dus, maar wel met een resultaat waardoor wij spontaan de dichtstbijzijnde McDo opzoeken. En of-ie nu mooi is of niet, maakt ons niet meer uit wanneer wij eenmaal een goestingske hebben. Voilà!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.