Home Lifestyle Film Danny Boyle regisseert de 25ste Bond dan toch niet wegens ‘creatieve meningsverschillen’

Danny Boyle regisseert de 25ste Bond dan toch niet wegens ‘creatieve meningsverschillen’

Komt hiermee de geplande releasedatum in het gedrang?

PHOTO NEWS

Amper 3 maanden nadat bekend raakte dat Danny Boyle (‘Trainspotting’, ‘Slumdog Millionaire’) in de regisseursstoel zou plaatsnemen voor de 25ste Bond, laten producers Michael G. Wilson en Barbara Broccoli en acteur Daniel Craig vandaag weten dat het feestje niet doorgaat. ‘Creatieve meningsverschillen’, luidt de officiële reden.

Danny Boyle zal niet langer de 25ste Bond regisseren. Dat maakten producers Michael G. Wilson en Barbara Broccoli en acteur Daniel Craig vandaag bekend via de officiële socialemediakanalen van de filmfranchise.

Naar verluidt scheiden de wegen van Boyle en het trio vanwege ‘creatieve meningsverschillen’. Wat vreemd is aangezien Boyles scenario Broccoli drie maanden geleden nog wist te overtuigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bond zkt. regisseur

In mei raakte bekend dat regisseur Sam Mendes na twee Bondfilms de fakkel zou doorgeven aan Danny Boyle. De 61-jarige Boyle, bekend van ‘Slumdog Millionaire’, liet toen weten reeds een script te hebben klaarliggen dat hij schreef met John Hodge. Het duo werkte destijds ook samen aan de scenario’s voor ‘Trainspotting’ en ‘The Beach’.

Boyle (naast Naomie ‘Miss Moneypenny’ Harris op onderstaande foto) wou de Britse spion naar eigen zeggen ‘moderniseren’. Producer Barbara Broccoli keurde het script meteen goed.

Normaal gezien zouden de opnames van de 25ste Bondfilm – tevens de laatste met Daniel Craig als 007 – in december starten in de Britse Pinewood Studios.

De release stond oorspronkelijk gepland voor 25 oktober 2019 in Groot-Brittannië en 8 november in de VS, maar nu de franchise zonder regisseur zit, is de kans groot dat zowel de opnames als de releasedatum zullen worden verplaatst.

Op sociale media wordt er momenteel duchtig gespeculeerd over een waardige vervanger voor Boyle. De vaakst terugkomende namen zijn Christopher Nolan (‘Inception’, ‘Memento’), Denis Villeneuve (‘Blade Runner 2049’, ‘Arrival’) en Steven Spielberg (‘Minority Report’, ‘Jurassic Park’).

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.