Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De perfecte mix tussen een stevige whiskey en een verfrissende gin.

Vergeet gin en whiskey, Filliers blaast de jenever nieuw leven in

Wie dacht dat jenever enkel op opa’s barkastje paste, is mis. Want na de gin- en whiskeytrend is de Belgische spirit nu aan een flinke opmars bezig. En Filliers pikt daar flink op in door vijf premiumgraanjenevers in een modern jasje te gieten. Bijna letterlijk dan.


In Rusland hebben ze wodka, in Frankrijk cognac en wij Belgen mogen trots zijn op onze typische jenever. Want ja, Europa heeft besloten dat enkel in België en Nederland jenever geproduceerd mag worden. En dus wil Filliers het drankje opnieuw op de kaart zetten met vijf premium ‘Filliers Graangenevers’: van 0 (ideaal voor cocktails – check hieronder) over 8, 12 en 17 tot 21 jaar oude jenever (die je best puur nipt) die op eikenhouten vaten afgericht zijn. Resultaat? Een verfijnde, zachte spirit met subtiele toetsen van graan en hout. De perfecte mix tussen een stevige whiskey en een verfrissende gin. Niet alleen het drankje, maar ook de flessen kregen trouwens een nieuwe look aangemeten, waardoor ze nu nog mooier op jouw barkastje staan. Cheers!

 

Cocktails met Filliers

Brabançon’s Neck


Vul een longdrinkglas met ijs. Voeg 5 cl Filliers Barrel Aged Genever (8 jaar) toe en vul verder met gingerale. Werk af met enkele druppels angosturabitters en versier met een schijfje limoen.

Fifty-Fifty


Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg 5 cl Filliers Barrel Aged Genever (8 jaar) en 5 cl rode vermout toe en schud krachtig. Giet uit in een martinicocktailglas door gebruik te maken van een strainer zodat het ijs in de shaker blijft. Werk af met een vanillestokje of zeste van limoen.

Genever Jack


Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg 4 cl Filliers Genever (0 jaar), 1 cl citroensap, 5 cl suikersiroop en 6 frambozen toe en schud krachtig. Giet uit in een tumblerglas door gebruik te maken van een strainer. Werk af met een takje rozemarijn of met een schijfje gedroogde appelsien.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '