Home Lifestyle Food Chrissy Teigen onthult het recept voor haar favoriete snack op Instagram

Chrissy Teigen onthult het recept voor haar favoriete snack op Instagram

Belachelijk makkelijk, redelijk gezond en het is nog eens snel klaar ook!

chrissy teigen
© Getty

Op zoek naar een tussendoortje, maar heb je geen zin om een pak koeken open te scheuren of een reep chocolade naar binnen te werken? Dan moet je de favoriete snack van Chrissy Teigen zeker eens proberen. Zij deelde het recept op Instagram. Aan de slag!

Eind augustus deelde Chrissy Teigen één van haar favoriete snacks op Instagram en wij kregen meteen zin om het recept een keertje te proberen. De reden? Het tussendoortje is namelijk redelijk gezond en ook bij kinderen valt het in de smaak. Het is dus zeker geen slecht idee om meteen een dubbele portie te maken.

Bananenchips zijn het enige semigezonde ding dat ik momenteel kan eten. Ik kan echt een handjevol van deze chips in minuten naar binnen werken. Ik lust ze met wat grof zeezout, maar hier zijn twee andere manieren waarop je ze kan bereiden’, schreef het zwangere topmodel als bijschrift.

View this post on Instagram

banana chips are the only semi-healthy thing I can consume right now. well no they aren’t BAD for you by any means, especially compared to what I WANT to eat. But man I can destroyyyyy handfulls of these in mere minutes. I love them with just flakey sea salt, but here are two more ways to feel good about your snacking! . . For each recipe: ? Preheat the oven to 400 degrees ? Need 1 unripe, very hard, basically inedible green banana ?‍? Makes ¾ cup – 1 cup. (All recipes can be doubled- if so, use 2 baking sheets). For the Spicy Thai Chips: • 1 tablespoon melted coconut or vegetable oil • 1 1/2 teaspoons fish sauce • 1 teaspoon sugar • ½ teaspoon finely ground chilies or chili flakes (or less, if you want less spicy!) 1. Toss banana rounds in a bowl with the oil, fish sauce, sugar, and chilies. Line a baking sheet with parchment (if you have it) and arrange rounds on sheet.  2. Bake until crisp and golden, 13 – 14 minutes, rotating the pan in the middle of baking (bake 1-2 min longer if needed to crisp). Remove from the oven, cool, & enjoy! For the Cinnamon Sugar Chips: • 2 tablespoons melted coconut or vegetable oil • 2 tablespoons sugar • ½ teaspoon ground cinnamon • Generous pinch fine sea salt 1. Toss the banana rounds in a bowl with the oil. Line a baking sheet with parchment (if you have it) and arrange rounds on sheet.  2. Bake the until crisp and golden, 8 minutes. While the chips are baking, combine the sugar, cinnamon, and salt in a small bowl. 3. Remove from the oven and sprinkle cinnamon sugar mixture evenly over the chips. Return to oven and bake until crisp, 4 – 5 minutes. Remove from the oven, cool, & enjoy!

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Een eerste variant is de pikante Thaise versie en daarnaast heb je nog een iets zoeter recept op basis van kaneel. Voor deze laatste heb je één onrijpe banaan, twee eetlepels kokosnootolie, twee eetlepels suiker, een halve theelepel kaneel en een vleugje grof zeezout nodig. Als je deze versie maakt, hoef je de bananenschijfjes enkel te mengen met de olie. Deze bak je in een voorverwarmde oven (200 graden) gedurende acht minuten. Als de schijfjes krokant zijn en een gouden kleurtje hebben, zijn ze klaar. Vervolgens haal je ze uit de oven en bestrooi je ze met een mix van de suiker, kaneel en zout. Dit mag nu nog eens vijf minuutjes in de oven.

Heb jij het liever iets pikanter? Dan heb je opnieuw een onrijpe banaan nodig en daarnaast ook nog een anderhalve lepel vissaus, één theelepel suiker en een halve theelepel chilivlokken. Hier mag je meteen alle ingrediënten mengen en vervolgens in de oven schuiven voor dertien tot veertien minuten. Belachelijk makkelijk, redelijk gezond en snel klaar! Je zou voor minder fan worden van de favoriete snack van Chrissy Teigen!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.