Home Lifestyle De emoji met mondmasker krijgt een vrolijkere variant

De emoji met mondmasker krijgt een vrolijkere variant

Blozende wangetjes en glimlachende ogen.

emoji
© kate trifo via unsplash

Door de coronacrisis wordt de emoji met het mondmasker veelvuldig gebruikt. Daarom besloot Apple nu om de smiley een update te geven. Voortaan zal het ronde, gele gezichtje lachen in plaats van triest kijken.

Vroeger grepen we vooral terug naar de emoji met het mondmasker als we ons niet goed voelden of echt ziek waren. Door de coronacrisis die overal ter wereld uitbrak, dragen we al maandenlang een mondmasker als we gaan winkelen of ons op drukke plaatsen bevinden. Het is een beetje het nieuwe normaal geworden tijdens de pandemie. Dat vertaalt zich niet alleen in real life, maar ook in onze online communicatie. We gebruiken in onze berichtjes namelijk veel meer dan vroeger de smiley met het mondmasker, aangezien die nu veel relevanter is geworden.

Dragen mondmasker normaliseren

Deze emoji kijkt standaard maar sipjes, terwijl de meerderheid die dezer dagen een mondmasker draagt dit preventief doet of om anderen te beschermen en helemaal niet ziek is. Daarom besloot Apple om de emoji een vrolijkere update te geven. Voortaan gaan er blozende wangetjes en glimlachende ogen schuil onder dat lapje stof. Zo wil het bedrijf het dragen van een masker nog meer normaliseren en aanmoedigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De nieuwe emoji bestaat enkel nog maar in de bètaversie, wat wil zeggen dat er nog veranderingen aan kunnen gebeuren. Maar het is heel waarschijnlijk dat we dit peetje zullen terugzien in de definitieve update bij iOS 14.2. Die zou eind oktober of begin november uitgerold worden voor het publiek.

Lees ook: