Home Lifestyle Ellen Verest speelt de zwangere Nora in ‘Dertigers’: ‘Ik zou heel hard...

Ellen Verest speelt de zwangere Nora in ‘Dertigers’: ‘Ik zou heel hard flippen, moest ik ongepland zwanger zijn’

In het echte leven is ze een piekeraar, kocht ze net een huis samen met haar vriend en heeft ze geen kinderwens.

Ellen Verest speelt de eeuwige twijfelaar en de zwangere Nora in de populaire Eén-reeks ‘Dertigers’. ‘Ik denk dat Nora en ik zowat tegenpolen zijn van elkaar.’

Ellen kruipt in de succesvolle serie ‘Dertigers’ in de huid van Nora. Haar personage is momenteel zwanger van haar allereerste kindje, maar de baby komt compleet onverwacht. ‘Ik zou eerlijk gezegd heel hard flippen in die situatie vrees ik’, vertelt Ellen.

Heb jij geen kinderwens?

Ik hou ontzettend veel van kinderen. Mijn nichtjes en neefje zijn alles voor mij, en ik geef ook ongelofelijk graag workshops en les aan kinderen. Ik ga zelfs regelmatig babysitten. Toch heb ik zelf nooit echt een kinderwens gehad. Mijn omgeving zei dat dat ooit wel zou veranderen, maar dat deed het niet.

Heeft je partner daar geen probleem mee?

Nee. Op onze eerste date flapte Tom eruit dat hij geen kinderwens had, dus we zitten op dat vlak gelukkig op dezelfde lijn. Uiteraard zijn we soms nieuwsgierig en denken we: ‘Hoe zou een kindje van ons eruit zien?’ of ‘ Wat voor moeder zou ik zijn?’ Maar nieuwsgierigheid alleen vind ik niet voldoende om aan kinderen te beginnen.

Op dat vlak verschil je duidelijk van Nora. Zijn er ook gelijkenissen met je personage?

Weinig. Ik denk dat Nora en ik zowat tegenpolen zijn van elkaar. We kregen binnen het script van ‘Dertigers’ soms de vrijheid om te improviseren en dan merkte ik dat ik echt 180 graden tegen mijn eigen natuur in moest reageren. Maar dat is net zo fijn aan acteren.

Jij hebt op het eerste zicht ook geen migratieachtergrond zoals Nora?

Klopt. Al denken mensen vaak van wel. Ik had op voorhand getoetst bij de regisseur in hoeverre de Albanese roots van Nora naar voren zouden komen in het verhaal. Ik wilde weten of ik een woordje Albanees zou moeten kunnen spreken of iets dergelijke. Maar zoals jullie zelf al zagen, legt de serie daar niet echt de focus op in dit seizoen. Integendeel, Nora’s papa vindt het net jammer dat zijn dochter zo weinig heeft overgenomen van de Albanese cultuur of van zijn geloof. Dus veel research moest ik op dat vlak niet doen.

Wat enorm opvalt, is dat je personage een eeuwige twijfelaar is. Is dat herkenbaar voor jou?

Neen. Ik kan eigenlijk vrij goed knopen doorhakken en ik denk snel oplossingsgericht. Ik durf ook voor mijn mening opkomen, zelfs al zou die indruisen tegen wat de meerderheid op dat moment doet of zegt. Ik ben eerder een piekeraar.

Hoe uit zich dat?

Ik betrap mezelf er dikwijls op dat ik mijn dag bijna elke avond overloop. Als een soort vogelperspectief begin ik dan alles te herbeleven en in vraag te stellen. Ik ben perfectionistisch en soms een beetje té kritisch voor mezelf. Daardoor duurt het vaak bijna twee uur vooraleer ik in slaap kan vallen. Het is best vermoeiend om mij te zijn. (lacht)

Je zou denken dat dit eerder iets is voor in de twintiger jaren in plaats van als dertiger.

Goh ja. Als dertiger heb je wel al een beetje levenservaring opgebouwd waardoor je meer weet wat je wel wil en niet wil in het leven. Het is ook de leeftijd waarop alles wat samen lijkt te komen qua beslissingen en je maakt voor jezelf uit waar je naartoe wil. Maar je hebt tegelijkertijd ook nog hopen tijd om het roer volledig om te gooien en iets anders te gaan doen of het anders aan te pakken. Vandaar dat gepieker, denk ik…

Zijn vrienden in jouw leven ook zo belangrijk als voor Nora in ‘Dertigers’?

Absoluut. Ik ben gezegend met beste vrienden die me soms beter kunnen inschatten dan ik mezelf. Mijn beste vriendin en ik kunnen al 31 jaar samen vieren. We leerden elkaar kennen in de kleuterschool. Ze nam mijn hand en zei: ‘Jij bent vanaf nu mijn beste vriendin’, en ze heeft mijn hand nooit meer losgelaten. Ook met mijn beste vriend ben ik van kleins af opgegroeid. We staan altijd klaar voor elkaar, en daarvoor moeten we zeker niet elke dag elkaars deur plat lopen. Na de eerste aflevering passeerde er een quote van Xander De Rycke: ‘Ik vind ‘Dertigers’ niet herkenbaar, want dat volk komt constant buiten’, en die vond ik zo hilarisch herkenbaar.

Is Nora spelen je grote tv-debuut?

Ik vermoed het. Het heeft misschien wat langer geduurd, maar dat is omdat ik na mijn studie in de hulpverlening ben gerold. Ik deed dat ontzettend graag, maar op een bepaald moment was de drang om te gaan spelen zo groot dat ik een drastische beslissing nam: ik gaf mijn ontslag en ik verhuisde naar Antwerpen. Dat is nog maar enkele jaren geleden en sindsdien heb ik mooie rollen mogen neerzetten, al waren die soms erg klein. Tja, wie het kleine niet eert… Dat is mij er van kleins af aan ingepompt.

Hoop je dat er nu meer deuren zullen opengaan?

Eerst en vooral hoop ik dat de kijker vooral genoten heeft van het programma. Nora is een prachtige rol om te vertolken en het is natuurlijk geweldig om een hoofdpersonage te mogen spelen na vele bij- en gastrolletjes. Het smaakt dus uiteraard naar meer en ik hoop dat ik in de toekomst wat vaker word uitgenodigd voor castings.

Wij duimen mee voor jou. Heb je op privévlak nog grote dromen?

Het klinkt misschien heel cliché en wat melig, maar ik ben eigenlijk echt heel gelukkig met wat ik heb en hoe alles nu loopt. Mijn carrière zit in een stroomversnelling en ik heb net samen met mijn lief een huisje gekocht, want ons appartement werd wat te krap.

De relatie van Nora en Jeroen loopt wat stroef. Hoe zit het bij jullie?

Geweldig. Ik leerde Tom kennen in het werkveld na een lange periode van single zijn. Ik was niet meteen op zoek naar een relatie, maar vanaf de eerste date ging alles als vanzelf. Ik wil zeker geen exen bruuskeren, maar het voelde als thuiskomen. Ik wist toen al dat ik met hem wil oud worden. Er is soms een serieuze hoek af bij mij, maar bij hem kan ik gewoon mezelf zijn. Da’s heerlijk!

Hij heeft nu een BV rondlopen in huis. Word je vaak herkend op straat?

Ja, maar dat stoort me absoluut niet. Onlangs op de luchthaven riep een normaal doodserieuze douanier plots heel luid ‘NORA!’ Ik schrok me te pletter. Supergrappig! Ik krijg ook regelmatig lieve berichtjes van mensen die ik niet ken. Heel hartverwarmend.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.