Home Lifestyle DOEN: loop eens in je blootje door het Fotomuseum in Antwerpen

DOEN: loop eens in je blootje door het Fotomuseum in Antwerpen

Je kan je inschrijven voor twee unieke naaktrondleidingen.

Shutterstock

Terwijl ze aan de kust niet zeker zijn of ze er een nieuw nudistenstrand bij willen, worden er deze zomer wel naaktrondleidingen gehouden in het Fotomuseum in Antwerpen.

Altijd al eens in je blootje willen rondlopen in een museum? Dat kan deze zomer in het Fotomuseum in Antwerpen. Het FOMU neemt dat initiatief naar aanleiding van de tentoonstelling van fotograaf Paul Kooiker. Die werkt rond thema’s als voyeurisme en naakt, waardoor je zijn werk nog beter kan begrijpen als je er zelf ook in je blootje voor staat.

Deze speciale rondleidingen vinden plaats buiten de openingsuren van het museum, zodat nietsvermoedende bezoekers niet per ongeluk op naakte individuen botsen. De gids is tijdens de tour niet naakt. ‘We deden dit al een keertje in 2017 en kregen toen veel positieve reacties‘, aldus woordvoerster van het museum Isabelle Willems in De Standaard. ‘Het concept is uniek in België.’

Snel inschrijven

Het initiatief is opnieuw een groot succes, want de inschrijvingen voor de naaktrondleidingen lopen vlotjes binnen en de plekken zijn al bijna bezet. Wil je nog een plaatsje bemachtigen op 18 juli of 22 augustus, dan moet je je hier snel inschrijven. Een cultureel avondje in je evakostuum kost 15 euro.

Lees ook: