Home Deco #KERSTHACK: dit jaar maak je je kerstversiering gewoon zelf

#KERSTHACK: dit jaar maak je je kerstversiering gewoon zelf

Handen uit de mouwen!

Weg met de kerststress! Wij bij Flair houden ervan om ons leven zo makkelijk mogelijk te maken en delen maar al te graag onze allerbeste kersthacks met jullie. Ga je dit weekend eindelijk je boom versieren en heb je zin om zelf wat te knutselen? Van gevulde kerstballen tot goudkleurige dino’s: hier zijn 5 leuke DIY’s om dit weekend zelf te proberen.

Wil je dit jaar origineel uit de hoek komen? Maak dan de decoratie voor je kerstboom gewoon lekker zelf. In de video hieronder tonen we je de leukste ideetjes om dit weekend zelf te proberen. Onder de video ontdek je hoe je snel aan de slag kan. Succes (en vergeet zeker het resultaat niet met ons te delen)!

Zo maak je het:

1 / 5
Gevulde kerstballen
Scrabble-quotes
Goudkleurige dino’s
Kerstige koekjes
Dennenappels
Gevulde kerstballen
Gevulde kerstballen

Benodigdheden: lege transparante kerstballen (€ 1,75 – Hema) – confetti (€ 1,75 – Hema) – kerstgroen – leuke lintjes of slingers (Flying Tiger, Hema, Ikea…)

Open de transparante kerstballen en vul naar hartenlust met confetti, feestelijke lintjes, eucalyptus, stukjes den… Sluit ze weer, hang er een haakje aan en geef ze een mooi plaatsje in de boom.

Scrabble-quotes
Scrabble-quotes

Benodigdheden: Scrabble (€ 33,95 – Bol.com) – lijm (€ 4 – Hema) – lint (€ 3,25 – Hema)

Zoek de lettertjes van je favoriete quote bij elkaar en lijm die aan elkaar. Laat voldoende drogen en krab eventuele lijmresten zorgvuldig weg. Draai je blokjes om en kleef een feestelijk lintje aan de achterkant. Laat ook nu voldoende drogen. Werk eventueel af met fake sneeuw voor een extra winters effect.

Goudkleurige dino’s
Goudkleurige dino’s

Benodigdheden: dino’s (€ 9 voor 11 stuks – Bol.com) – spuitbus met goudkleurige verf (bij de doe-het-zelfzaak) – haakjes (bij de doe-het-zelf-zaak) – koord (€ 1,99 – Ikea)

Leg de dino’s op een oppervlak dat vuil mag worden en spuit ze volledig in goudkleur. Laat de verf lang genoeg drogen (kijk even op je verfbus wat de droogtijd precies is). Neem een haakje en draai in de goudkleurige dino’s. Hang er een leuk lintje aan, en klaar is Kees – euh, dino.

Kerstige koekjes
Kerstige koekjes

Benodigdheden: koekjesdeeg – winterse uitsteekvormpjes (€ 3,99 – Ikea) – lint (€ 1,99 – Ikea)

Rol je deeg uit en steek de vormpjes uit. Maak een gaatje met een rietje. Bak de koekjes af en laat ze afkoelen. Is het gaatje van je rietje weer dichtgeschroeid? Probeer het dan opnieuw uit te steken met je rietje. Wanneer de koekjes voldoende zijn afgekoeld, haal je een leuk lintje door het gaatje en hang je je koekjes in de boom.

Tip: bij Ikea verkopen ze ook kant-en-klaar deeg en zelfs kant-en-klare hartjeskoekjes om in je boom te hangen.

Dennenappels
Dennenappels

Benodigdheden: dennenappels (te vinden in het bos) – haakjes (bij de doe-het-zelfzaak) – koord (€ 2,99 voor 3 stuks – Ikea) – lint (€ 1,25 – Hema)

Stof de dennenappels af en draai een haakje in de onderkant. Haal daar een koordje doorheen en werk af met een lint. Je kan er ook voor kiezen om gewoon het kleurrijke lint als hanger te gebruiken. Voor een wauw-effect spuit je de dennenappels in goudkleur of een andere feestelijke tint.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.